Vad är AKRYLHARTS?

AKRYLHARTS hänvisar till en grupp av termoplastiska material som härrör från föreningar såsom akrylsyra eller metakrylsyra. De akryl derivat tillförs uppvärmd plast för att skapa ett material som kan användas för många ändamål. Materialet som skapas av termoplastiska akryl blandningen har hög värme och slagseghet, samt god tydlighet och UV-resistens. Inte bara är de olika sortiment av produkter som innehåller akrylhartser olika, de är enastående när det gäller hållbarhet.

Polymetylmetakrylat, en av de mer strikta varianter av AKRYLHARTS, marknadsfördes först i Tyskland 1927. En liknande form av hartset kallas Plexiglas ® började tillverkas i USA 1936 och växte snabbt i popularitet. Ursprungligen ämnet tillverkas för industri och bilar, men blev snabbt används i många vanliga tillämpningar. Produkter som gjordes oftast med extremt ömtåliga glas ersattes snabbt av de billigare, mer hållbara AKRYLHARTS.

Användning av akrylhartser har fortsatt att växa i popularitet över hela världen, och det anses rimliga och tåligt material för tillverkning av olika produkter. Versioner AKRYLHARTS används för att producera akvarium fönster, mobiltelefon bildskärmar, och liners badkar, liksom fordon huvud och bakljusen. De används också som optisk våg guider för LCD-skärmar för TV-apparater och datorskärmar. Massan används för att skapa akrylfärg, som är högsta färg välja bland många konstnärer. Jackson Pollock och David Alfaro Siqueiros var bland de första populära artister infoga akrylfärg i sitt arbete.

Akryl gjutning hartser pourable sammansättningar som används för att kasta delar och göra formar för att skapa placerad strukturer. Dessa gjutning Massan används för att göra gummi och kompositmaterial förutom epoxy och polyester. AKRYLHARTS är en viktig komponent för att göra masker, däck, eller någon produkt som kräver slitstyrka med flexibilitet. Gjutning plaster används också för att framställa filler material som glasfiber och aramid fiber. som bearbetats med polymerer som används för att skapa hårdare former av akryl-baserade produkter. Dessa inkluderar plåt, stång, hyllor och andra former av slagtålig plast. Denna typ av AKRYLHARTS fungerar också som den förhärdade, skyddande beläggning på många apparater och bildelar. I jämförelse med andra hartssystem, akryl lim är miljömässigt-resistenta och snabbhärdande lim som ofta är överlägsna icke-akryl lim. Dessa lim kan hittas i både emulsion och lösningsmedel-baserade varianter. Akryl lim är stark nog för att användas vid byggnation, och ett specialiserat variation ofta används för limning implantat proteser till ben.

akrylhartser har blivit en nyckelfaktor i global tillverkning. De används i hälso-och medicinska området, elektroniska produktioner, och apparaten och fordonsindustrin tillverkning. Vissa typer av plaster kan även köpas som ett separat material för individuella konstnärliga eller hushållens behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.