Vad Vitreous Glass?

Termen "vitreous glas" används för att hänvisa till en typ av glas som är populär för mosaik tilework. Denna typ av glas är tålig, klarar kemikalier och element, och finns i en rad olika färger som kan användas till många olika typer av projekt. Många kakel och glasbutiker säljer glaskroppen glas, och denna typ av glas kan även beställas direkt från företagen som gör det eller från företag som lager mosaik leveranser.

Ordet "vitreous" egentligen betyder ordagrant "GLASARTAD, "så" vitreous glas "är lite missvisande. Glas, av naturen, är glaskroppen. När människor hänvisar till en viss glas produkt som glaskroppen glas, menar de oftast att glaset är hårda, slitstarka, lite kornig i strukturen, och lätt att skära. Detta gör den mycket lämplig för mosaik tillämpningar där cutability och hållbarhet är mycket viktiga egenskaper för att glaset har.

Många typer av glaskropp glas är oklara, men genomskinligt och snurras versioner är också tillgängliga. Glaset är vanligtvis texturerat på ena sidan så att den fastnar i lim som används för att placera den, och den övre ytan är slät. Kommersiella vitreous glas som har Precut måste slipas kanter, och när glaset skärs för anpassade program kan kanterna även jämnas så att glaset kommer att bli mindre benägna att klippa folk. En form av glaskropp glas smalti, som ibland fortfarande görs på traditionellt sätt, med glaset hälldes i lakan, får svalna, och sedan klippa till rätt storlek. Andra typer av gjutna, strängpressade eller produceras på rullband. Vitreous glas bitar kan variera i tjocklek. Tunnare glas får inte vara lämpligt för gångvägar, medan tjockare glas kan hålla upp bra, speciellt om det är subventionerade och ordentligt injekteras så att vikten av förbipasserande distribueras, snarare än koncentrerad.

Det finns några speciella effekter som kan uppnås med glasaktigt glas. Vissa företag gör metalliskt glas med metall flingor i den, eller opaliserande glas som ändrar färg beroende på vid vilken vinkel den betraktas. Dessa funktioner kan vara önskvärt i mosaik tesserae när människor vill lägga djup, komplexitet och textur i ett konstprojekt. Regelbundna vitreous glas kommer också i matt, halvblank och högglansig versioner som kan användas i en mängd olika inställningar och program. Många företag är glada att skicka exemplar av sin glass till folk som är intresserade av en beställning, så att människor kan avgöra om glaset kommer att uppfylla deras behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.