Hur kan jag göra en drake?

Det finns alla typer av kite stilar som människor kan göra, men det enklaste är det klassiska diamant Kite. Du kan göra en diamant drake i några minuter och få månaders användning av den, så länge det hanteras varsamt. Projektet är tillräckligt enkla för att även yngre barn att engagera sig säkert. För vetenskap-minded, kan du göra en drake att illustrera grunderna för flykt, att skapa en pedagogisk erfarenhet utöver en kul eftermiddag.

För att göra en drake, ska du behöver: två trä dymlingar eller rimligen raka pinnar av olika längd, ett papper, t. ex. vävnad eller en papperspåse, snöre eller lina, sax, en märkning penna, en lätt såg för stansning av trä; och tejp eller lim. Börja med att mäta din dymlingar och skapar hack i ändarna.

Börja med märkning i mitten av kortare stycke trä, och välj en plats cirka två tredjedelar av vägen upp längre bit för att göra ett annat varumärke. Placera bitarna av trä så att dessa märken kommer i kontakt och skårorna är parallellt med marken, och sedan surra av dymlingar tillsammans med snöre eller lina, kors och tvärs över hela trästycken att säkra dem ordentligt.

I nästa steg att göra en drake handlar om att skapa en ram för huden. Det enklaste sättet att göra detta är att köra lina eller snöre igenom alla spåren, vilket skapar en diamant form. Du kan också göra en ram från lätta bitar av trä som långa grillspett, i vilket fall trä ska limmas på plats för extra stabilitet. Innan du lägger pappret på draken, kanske du vill skapa oket som kommer att användas för att stabilisera drake som flyger. Bifoga tre snören till ramen i ändarna av dymlingar överst på draken, och knyter dem samman för att skapa en punkt där din kite sträng kan bifoga. Längst ner i draken, binder en lång sträng som ska användas för svansen. När den grundläggande ramen och oket har samlats, du kan täcka draken på papper eller vävnad. Om du använder vävnad, flera lager är en god idé att se till att draken inte rippa. Du kan också använda plast som en drake täcker, gamla plastpåsar är perfekta för denna uppgift. Bifoga huden på draken med lim eller tejp längs dymlingar och i kanterna av bilden så att den inte luckan under användning. När du har gjort en drake, den åt sidan så att limmet torka, om du använt lim, medan du arbetar på svansen. En enkel svans kan göras genom att klippa rektangulära rester från draken hud och binda dem med lika stora intervall längs strängen kopplad till basen på draken. Du kan också göra restfraktion band limmas i botten, och du kanske vill leka med olika former tillverkade av papper och även ved till svans, som kommer att förändra sättet draken utför i luften.

Om du vill dekorera din drake, kom ihåg att tänka på hur vikten av färg kommer att ändra balansen på draken på himlen. Även tjocka färger såsom tempura färg är lätt att arbeta med, kan de skapa ett hinder för draken som kan få den att flyga ojämnt. Likaså med bifogade papperslappar eller klistermärken, lätta färger och pennor är bäst för utsmyckning när du gör en drake.

Slutligen, bifoga din kite string eller fiske linje till oket och vind runt en rulle eller käpp som kan användas för att betala ut längder linje när draken blir luftburen. Vänta på ett breezy dag att flyga din drake, och se till att undvika problem med telefon-och kraftledningar, tillsammans med träd som kan haffa er glada och skada den. Om draken inte blir slet, kan spray-on lim fungerar ibland som ett plåster, eller så kan du ta bort hud och bifoga en ny.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.