Hur kan jag göra Stärkelse?

Stärkelse, som kommer från växter och knölar, har både kulinariska och kommersiellt bruk. Den kanske vanligaste källorna till stärkelse i världen är majs, potatis, ris och vete. Inom livsmedelsindustrin, stärkelse kan användas för att tjockna en soppa, eller den kan användas som tillsats till en frukostflingor. Kommersiellt, stärkelse kan användas för att göra papper eller att tvätta eller stelnar kläder.

Gör din egen stärkelse är relativt enkel och billig. Om du vill göra stärkelse för tvättning det tar bara några minuter. Dessutom de ingredienser du behöver kommer att kosta betydligt mindre än en burk aerosol stärkelse spray. Dessutom har man lagt något konserveringsmedel som kan skada kläder och är helt biologiskt nedbrytbar. Det finns ett antal olika sätt att göra stärkelse för kläder. Experimentera kan vara det bästa sättet att upptäcka vilken metod som ger dig de klaraste kragen. Att göra stärkelse används vardagliga majsstärkelse, du behöver, en rågad matsked (ca 15 ml) av majsstärkelse, ett halvt stop (en pint eller 473 ml) kallt vatten, och en sprayflaska.

Tillsätt majsstärkelse i kallt vatten och rör tills den är helt upplöst. Lösningen blir grumligt, men det ska inte finnas några klumpar av majsstärkelse synliga. Häll smeten i sprayflaska och användning med fin-spray inställning. Skaka alltid flaskan före sprayning. En majsstärkelse-baserad spray ger dig en mycket hård yta, om du föredrar en ännu hårdare yta, prova att lägga en extra tesked (ca 5 ml) av majsstärkelse i taget tills du får önskat resultat.

Om du föredrar en mjukare yta, kan du göra stärkelse av potatis. Du behöver: en potatis, kokande vatten, en värmetålig skål och en sprayflaska. Tvätta potatisen och skala den ordentligt. Placera den i skålen och täck den med kokande vatten, låt det sitta över natten. Sila vätskan att ta bort eventuella partiklar och häll i sprayflaska. Denna stärkelse är ömtåliga, så du kommer att vilja använda den inom 48 till 72 timmar.

Stärkelse är en multifunktionell tvätt verktyg som hjälper dig att hålla rynkorna i schack och förhindra smuts och fläckar svett på kragar . Det hjälper också ställa tyg på plats, vilket kan underlätta strykning och hålla vecken på plats.

För att få bästa resultat från din stärkelse, se till att du låter lösningen sitta på kläderna i ungefär en minut, som kommer att förhindra vita märken från att bildas på kläderna. Hjälp av ånga inställningen hjälper också stärkelse rätt inställd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.