Hur jag Sy Gardiner?

Gardiner är ett bra sätt att lägga värme och karaktär till ett rum. Beroende på vilken typ av tyg du använder, kan de också ett bra sätt att stänga ute ljus eller säkerställa integriteten. Lyckligtvis är det inte svårt att sy gardiner från scratch. Rod pocket fönster paneler kräver endast grundläggande mätningar och färdigheter sömnad. Innan du syr gardiner, bör du överväga vilken typ av tyg du vill använda. Ihåg känslan av det rum där gardinerna ska hänga. Velvets eller andra tunga tyger kommer att lägga en rikedom till rummet och även blockera ljus, men kan vara förtryckande i ett rum med ljus inredning. Spets eller rent tyg släpper in massor av ljus, men kan bli överväldigad av starka room furnishings. Tyg med en tupplur, struktur som ser ut eller känns annorlunda från olika vinklar, eller ett tydligt mönster kommer att kräva extra försiktighet vid sömnad. Vissa tyger, särskilt silke, kan blekna i direkt solljus. Tyg som är slitstarkt, lätt att rengöra, och som inte sträcker sig från hängande är ofta ett bra val. Det finns många typer av gardiner. Den enda stav ficka panelgardin normalt anses vara den enklaste stil om du vill sy gardiner själv. Denna typ av gardin har en loop eller fickan sys överst för gardinstång som träs igenom. Detta står i kontrast gardiner som är ansluten till en gardinstång eller spår med krokar, eller gardiner café som fästs på en gardinstång upptill och nedtill. att sy gardiner till en enda stav ficka panel, först bestämma bredd och längd gardinen. För bredden, mäta längd gardinstång som skall användas och multiplicera med 2 eller 3, beroende på hur mycket fyllighet önskas och tillsätt 4 inches (10 cm) på sidan fållar. Om tyget som valts för gardinerna inte är tillräckligt bred, två eller flera mindre bitar kan sys ihop, eller flera paneler kan hängas. Extra tyg kan behövas för att göra mönstret matcha upp om gardiner är tillverkade av flera stycken.

För ridån längd, mät fönster området börjar vid den gardinstång till önskad längd. Till denna mätning, lägg omkretsen av gardinstång som skall användas, plus 1 1 /2 inches (3,8 cm) för staven fickan öppnande och avslutande. Lägg till en önskad fåll längd och multipla det beloppet med två. Den nederkant kan vara vilken bredd, men upp till 6 inches (15,2 cm) rekommenderas för långa lätta gardiner. En ordentlig hem görs genom att vika tyget dubbelt, så en 6 tum (15,2 cm) hem skulle kräva 12 inches (30,4 cm) av tyg. när du syr gardiner, det är generellt rekommenderar att du börjar med fållar. På sidorna, du vill mäta i ungefär 1 tum (2,5 cm) och använda ett järn för att trycka på tyg platt. Var noga med att stryka på den sida av tyget som inte kommer att visa, som också kallas "fel sida. "Vik ihop sidorna igen och trycker på, att skapa en dubbel fåll. Därefter ska du överst stygn längs midjan.

För nederkant, du vill följa i stort sett samma förfarande Men din första åtgärd kommer att bli större, kanske ca 6 inches (15,2 cm) eller någon annan önskad hem längd. Du vill fördubbla den nedre fållen också. Om du använder gardin vikter, infoga dem i sidan fållen innan sy nederkant och se till att vikten är trygg i nedre hörnen på panelen när du är alla färdiga.

Sedan måste du sy upp ficka. Åtgärd 1 /2 tum (1,3 cm) längs rå kant överst på panelen. Tryck platt. Nästa måste du mäta en längd av luckan som motsvarar omkretsen av gardinstång plus 1 tum (2,5 cm) så att staven kan enkelt stoppas. Tryck sedan på platt igen. Nästa, sy längst upp i gardinen, ca 1 /4 tum (6 mm) från lägre vikt kant. Slutligen, bara sätta in gardinstång och hänga din nyligen sytt gardin.

Förutom gardiner spö ficka är det lätt att skapa egna gardiner med ett veckat rubrik, fliken top ficka, eller bifogas gardinstång med band eller clips. Roman och ballong nyanser andra typer av enkel att göra fönstret golvbeläggning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.