Hur jag Cane en stol?

Många trästolar görs med vävda eller caned platser. Möbelsnickeri eleverna ofta lära sig att sockerrör en stol som ett projekt, och det är inte så svårt att sockerrör en stol.

För att sockerrör en stol, är det första steget för att avgöra vilken typ av sockerrör är behövs. Några stolar, särskilt de som efter 1860-talet, var utformade för att vara caned med "blad käpp", vilket är sockerrör som har maskinen vävt och säljs i ark. Stolar utformade för plåt prygel har ett spår runt sätet för kanten på duken sockerrör vara tucked in. Övriga stolar integrera vävda sockerrör, vilket innebär att det finns små hål runt stolsitsen för sockerrör som ska vävas in och ut. Det är inte tillrådligt att försöka omvandla ett blad caned stol till en vävd fåtölj, eller vice versa, eftersom detta kan skada stolens sundhet och värde som ett antikt. Strand sockerrör är det material som oftast används för sockerrör en stol, och den härstammar från rotting. Andra material som används för sockerrör en stol ingår säv, vissa typer av trä, papper rusa, sjögräs, läder, och ganska mycket annat starkt och flexibelt material. Strand käpp finns i varierande storlekar: Gemensamma, medium, fin, fin-fint, och Superfin. på sockerrör en stol med blad sockerrör, stegen är mycket enkla. Förutom bladet sockerrör själv måste du få en spline fixa det på plats, som bör vara ungefär 1 /32 av en tum (80 mm) mindre än i spåret runt stolsitsen. Du behöver också en brukskniv spline stämjärn och starka trälim. Om du tänker sockerrör en stol som är gammal, se till att alla de gamla käpp material tas bort från spåret. Eftersom blad sockerrör är limmad på plats, kan det vara nödvändigt att använda en mejsel för att bända ut alla gamla materialet.

Klipp bladet käpp så att det är några inches större än stolsitsen och blöta det i varmt vatten i flera timmar. Med små bitar av spline trycker bladet sockerrör ner i skåran och håller den på plats i mitten av alla sidor av stolen, med början i fronten. När plåten sockerrör är fästade, använd en mejsel för att tvinga in den i spåret på stolen och se till att käppen stannar sträckt hela tiden. När detta är färdigt, trim bladet sockerrör till storlek med en vass kniv så att den inte kommer att peta upp från spåret. Fyll groove med trälim och knacka spline på plats, torka upp överskjutande lim som ditt fortsätta så att den inte hårdnar. på sockerrör en stol genom vävning, först besluta vilken vävning stil du vill använda . Vissa vävteknik är mycket komplicerat, och det är lämpligt att lärling med någon att lära sig att utföra dem korrekt. Traditionell hand prygel är dock ganska enkel och bildar det klassiska åtta-sidig sockerrör mönster att många antika stolar har. När hand prygel, längder av sockerrör skärs sträcka från hål till hål med lite överskott och som en i taget, höll med pinnar tills stolen är klar. När du tänker sockerrör en stol för hand , se till att sockerrör är placerad blanka sidan uppåt, med små, naturligt förekommande hullingar i rotting allt flyter i en riktning så att inga bitar kommer haken. Börja med att installera sockerrör från mitten hålet i fronten, hålla den med en pinne, och sträcka det till mitten hålet på baksidan. Loop sockerrör svans till nästa hål över och håller den på plats med en pinne. Upprepa denna process tills sitsen är helt caned från sida till sida. Sedan sockerrör stolen åt andra hållet, så att du sluta med ett rutnät.

Upprepa denna process, vävning sockerrör i och ut ur nätet, så att att du har fördubblat rutmönster. Tuck de lösa ändarna från sockerrör enligt närliggande loopar som du går, hålla pegs in för stabilitet. För att uppnå de åtta ensidig utseende och ytterligare styrka, måste du väva på diagonalen samt från och med den högra bakre hörn och arbeta dig fram till fronten. Upprepa processen från vänster, att det totala utseendet på mönstret i åtanke när du väva sockerrör i och ut ur sätet. När du är klar, installera en remsa av bindemedel sockerrör runt kanten på stolen sätet av looping vanlig käpp genom hålen och över bindemedlet sockerrör sy ner den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.