Vad är tvättbart Suede?

Suede är ett mjukt läder material tillverkat av djurhud, även får, grisar, rådjur och kalvar. Tvättbar suede kan komma i en av två typer-real mocka och syntetisk mocka. Real suede kan göras tvättas om det är behandlat med ett enzym och sedan tvättas. Faux mocka görs inte från djur alls, men är tillverkad microfiber tyg. Det är också belagt med ett enzym för att göra det motståndskraftigt mot fläckar och mer varaktig än verklig mocka. Imitation suede kan vara svår att skilja från läder mocka, och det är oftast tvättas utan någon särskild behandling.

Äkta läder mocca vanligtvis görs från undersidan av ett djur, och materialet är kratsade till en hög glans. Den är smidig, varm och billigare än läder, men också mindre hållbara. Tvättbar mocka, särskilt syntetisk slag, är en mer långvarig tyg som kan vara ett utmärkt val för en elegant, men inte alltför dyrt utseende. Det används ofta för att göra kvinnors och mäns jackor, handskar och andra hösten, vintern och våren slitage.

Imitation mocka kan vara bekväm, vacker, lätt att bära, och okänsligt för vatten. Detta sagt är det viktigt att bara tvätta tvättbar mocka, som verkliga, icke-tvättbar mocka inte blanda väl med vatten. Att veta om din mocka plagg är tvättbart, bör du kontrollera etiketten, eller få råd av en expert. Fastän rengöringsinstruktioner kan variera beroende på tillverkare kan faux mocka normalt placeras i tvättmaskinen tillsammans med annan tvätt i ett kallt vatten inställning. Även starkt färgade artiklar i allmänhet komma ut rena med samma fläck-bort tekniker som på alla andra plagg.

Många avråder torkning tvättbar mocka i en torktumlare, om inte plagget etiketten instruerar att det är säkert att göra det. Vissa tillverkare kan råda torka plagget på låg, medan andra hävdar att automatisk torkning kommer att ruinera och misshape produkten. Kemtvätt ofta avråds också eftersom processen kan göra faux mocka stel och obekväm. både män och kvinnor kan välja mellan en mängd olika tvättbar mocka kläder. Detta omfattar handskar, byxor, jackor, handväskor, och, naturligtvis, mocka skor. Priset varierar kraftigt, beroende på tillverkaren, stil, märke, och kvaliteten på materialet. Eftersom tvättbara syntetisk mocka kostar mindre än verklig mocka, kan det vara ett utmärkt val för kläder som är längre livslängd och attraktiv.

Innan du köper något gjort av imitation mocka, Det är viktigt att röra vid den. Om en touch lämnar en lätt urskiljbara intryck, är tyget anses vara dåligt gjort. Suede som speglar något märke eller skriva ut vid beröring är ett tecken på en bra produkt. God tvättbar mocka är praktiskt taget omöjlig att skilja från riktiga, icke-tvättbara skinn mocka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.