Vad är not och spont?

not och spont är en beprövade form Träbearbetningsmaskiner snickerier, ofta i hårda golv eller panel. Före tillkomsten av plywood folie, tunga och tekniker groove användes för att ansluta mindre remsor av trä för att bilda en större platt utan behov av naglarna. Modern snickare använder sällan tungan och groove teknik, eftersom andra metoder av snickerier är inte så tidskrävande. I not och spont snickeri, en trä slat får två olika behandlingar. Ett pass med en speciell bit skapar en knöl på längden eller tunga som sträcker sig ut från slat. Den andra sidan av trä slat får en kanal eller groove som kommer att få tungan perfekt. Tunga sidan av varje trä slat eller panel glider in i spåret sidan av nästa, och så vidare. Vissa bitar kan endast innehålla en tunga eller ett groove och fungera som färdig gränser.

not och spont snickerier fungerar bäst för hårda golv, eftersom mindre enskilda delar kan installeras för att bilda en mycket stor färdig produkt. Föreställ dig att blanda in en hel våning och släppa den i mitten av rummet. Eftersom varje slat eller panel med not och spont snickerier är framtagna för att passa en annan, behöver bitar inte anpassas. Installatörer kan helt enkelt börja i någon ände av ett rum och börja montera tunga och lister groove tillsammans. Om standard längd slat blir problematiskt, kan det vara tillskurna och förs i läge. är Tongue och tekniker groove också användas för att bilda vägg panel och TRÄPANEL. Denna typ av snickerier ses ofta i äldre hus byggda före utvecklingen av stora paneling ark. Enskilda träribbor skjuts på plats längs väggar och hörn är klädda med dekorativa profilerna som dolde kanterna.

not och spont hårda golv är vanligtvis inte utformade för att spikas eller limmas på plats. Golvet måste få möjlighet att expandera och kontrakt naturligt eftersom ändringarna luftfuktigheten. De enskilda paneler i allmänhet hålls på plats av komprimering av installationsprocessen. Huvudsak ställde yttre bitar kraft på mitten bitar för att skapa stabilitet. Bitarna är fria att glida fram och tillbaka, men tunga och spont sammanhang bör hålla dem från att gå upp och ner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.