Vad är idrott Vikt Garn?

Sport vikt garn är en fin vikt av garn som används för stickning och virkning projekt. Sport garn kallas också ibland dubbel knitting (DK). Det är den tredje tunnaste garn efter spetsar och baby garn vikt och knappt kamgarn i tjocklek. Sport vikt garn är stickade med medelstora stickor och virkade med en medelstor virknål. Det finns många olika slags idrott vikt garn inklusive akryl, bomull och alpacka.

Sport garn är inte döpt efter något att ha att göra med idrott, utan snarare dess namn hänvisar till tjockleken av trikå material som skapas. Tjockleken på stickas med idrott vikt garn anses liknar tyget förknippas med kvinnors sportkläder. Sport vikt garn är ett populärt garn för att skapa lätta, tunnare tröjor.

Lätta tunnare filtar kan trikå i idrott vikt garn också. Även idrotten garn är tyngre än barnets vikt garn, det är fortfarande populär för stickning och virkning baby kläder. Det ibland säljs som sport vikt baby garn. Nyhet sport garner ofta har fläckar av konsistens och färg tillsätts en gedigen bakgrund. Garnet är också ett bra val för stickning eller virkning tunnare hund tröjor och en mängd docka kläder.

Akryl sport vikt garn är det mest ekonomiska typ och det anses praktiskt att sticka barnkläder, eftersom det tenderar att vara tuffare än garn av naturmaterial. För mjukhet är dock sport vikt baby alpacka den bästa typen av sport garn. Alpackor är djur i samma familj som kameler och lamor och alpacka garn från första klippning av djuret är mjukast. Det kallas baby alpacka grund av sin fina, mjuka konsistens.

Ekologiskt bomullsgarn finns inom idrotten vikt. Den är tillverkad av bomull som odlats utan bekämpningsmedel och i många fall utan färgämnen, så organiskt sport vikt bomullsgarn anses vara ett miljövänligt val. Natural bomull färger kan vara oerhört vackra nyanser av brunt, ljusbrun och vit. Bra kvalitet ekologisk idrott vikt garn kan maskintvättas i det kalla, milda cykel av en bricka och torkas på låg värme fastställande av torken. Vissa skrumpning kan förekomma och det kan påverka det färdiga trikå objekt, så garn etiketter bör noga kontrolleras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.