Vad är ett vakuum Sander?

vakuum slipmaskin, som ibland kallas Dammfri slipmaskin, är en typ av Power Sander som är försedd med en sugslang. Slipning huvudet har små hål som samlar damm, skräp och chips färg medan du sand, hålla dem ur luften och från marken. Vacuum slipmaskiner används oftast i Gips applikationer och auto affärer kropp, som båda skapar stora mängder stoft som kan skapa andningsproblem och andra hälsoproblem om exponeringen är långvarig. Du kan välja ett vakuum slipmaskin i små billiga versioner för hemmet hobby, eller ett kraftfullt centralt vakuumsystem för stora kommersiella verksamhet.

Vakuum Sanders delas in i två huvudkategorier: bärbar och central. Bärbara enheter finns på de flesta stora järnhandeln och timmer butiker utbudet. De består av slipning yta, vilket är typiskt cirkulär utan kan vara linjär också. Den Sander är ansluten till en sugslang, som sedan lägger till en standard våt /torr shop vac. Den damm dras in i slangen och filtreras antingen genom en hink med vatten, eller genom en speciell filterpåse syftar till att fånga små partiklar och damm. är centraldammsugare Sander enheter som drivs av en kraftfull central motor, med flera långa slangar kopplas till olika arbetsplatser. Detta gör att många tekniker till sand samtidigt. Dessa enheter kräver professionell installation, som kan vara något dyrt i början. Dock kommer kostnaden att uppvägas av arbete sparas i sanera tid över hela livslängd. För stora applikationer, kan en minskning av skadliga luftföroreningar vara tillräckligt stor för att motivera den ursprungliga utgiften.

Båda typerna av Sanders finns med sandning skivor av olika gryn för olika tillämpningar. Förlängning handtag är tillval på många sorter, så att du kan sand svåra att nå platser såsom tak. Du kan välja mellan en orbital eller linjärt slipning huvudet, och vissa modeller har en variabel hastighet inställning. Det finns flera fördelar med att använda ett vakuum slipmaskin. Mängden damm som ackumuleras i luften och på omgivande ytor har minskat avsevärt. Detta ger snabbare städning och även gör luften renare för arbetstagare. Vacuum sanders kan också spara pengar på sandpapper. Genom avlägsnande av damm, slipning disk stannar K-gratis under en längre tid.

Även om vissa vakuum Sanders främjas som "Dammfri," ingen slipmaskin tar bort allt damm från luften. Även om föroreningar har minskat avsevärt, är de inte helt och hållet. Av den anledningen skulle det ändå vara klokt att bära dammfiltermask, särskilt när slipning något med kända hälsorisker som bly färg. Som med alla elektriska handverktyg, alltid följa tillverkarens instruktioner noga och aldrig använda utrustning som är skadad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.