Vad är ett höghastighetståg?

ett höghastighetståg är en typ av persontåg som fungerar på en betydligt högre hastigheter än vanliga tåg. Flesta höghastighetståg transportera passagerare, även om vissa av dessa tåg också bära last. Den hastighet med vilken en hög hastighet tåget kan variera från land till land beroende på tågets hastighet förordningar. Dessa tåg har en lång och intressant historia som började någonstans i 1800-talet.

Före uppfinningen av bil, tåg var den lämpligaste metoden för transport. Tågen passerade hela länder, som transporterar passagerare från en plats till nästa. När bilindustrin kom under den 20: e talet var tåget till stor del kläm. Bilen var snabbare och effektivare än tåget var, som fick folk att glömma allt om tågresor.

År 1939, den italienska Elettro Treno Rapido (ETR) förde passagerare från Milano till Florens rekordår hastigheter. Denna uppfinning sätta tåg tillbaka in i människors medvetande som hade börjat upptäcka resa med flygplan. Tyvärr, den internationella kris som var andra världskriget sätta stopp för alla snabba tågresor. Konceptet med ett höghastighetståg hämtades inte upp igen förrän 1957, men det här tåget var en japansk uppfinning. skapades Romancecar 3. 000 SSE av Odakyu Electric Railway i Tokyo. Här tåget får passagerare att resa till snabba hastigheter mellan Tokyo och Osaka. Framgången för detta tåg gav upphov uppfinningen av Tokaido Shinkansen 1964 att Japan överst höghastighetståg tillverkare. Idag kan höghastighetståg finns i hela världen, även om de är mest populära i Europa.

Efter 1950-talet, Japan och många europeiska länder skapats många höghastighetståg för att möta passagerarnas efterfrågan. Tåg visat sig vara ett snabbt sätt att resa från destination till destination, och personer inom dessa delar av världen var glada att använda kollektivtrafiken dagligen. Förvånansvärt många, nordamerikaner var inte riktigt lika snabba att hoppa ombord på höghastighetståg mani.

Efter andra världskriget var slut, Japan och flera europeiska länder spenderat mycket pengar att återuppbygga järnvägen som förstördes under kriget. Försiktig med järnvägsspåren och kollektivtrafik, tillbringade nordamerikanska länder mesta av sin tid att bygga nya motorvägar och Interstate system. Dessutom 1950-talet och 1960-talet var stora år för bilar i Nordamerika.

Biltillverkarna var uppfinna bilar och lastbilar som nordamerikaner älskade, och konsumenterna hade köra och äga dessa sakkunnigt tillverkade maskiner. Det är just därför Nordamerika är beströdd med komplexa vägar, medan Europa och Japan njuta omfattande sträckor med hög hastighet tåget. Denna dag, många nordamerikaner föredrar att köra till sina destinationer, medan européer tenderar att föredra rida höghastighetståg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.