Vad är en separerande Zipper?

En separera dragkedjan är en dragkedja för att helt skilja på, så att två delar av ett klädesplagg, sovsäck, eller förpackningen för att komma helt isär, snarare än att vara bunden vid ena änden av basen på dragkedjan. Det skiljer dragkedjan är vanligt på kavajer, sovsäckar och kläder för att konvertera, t. ex. byxor som förvandlas till shorts. Det skiljer dragkedjan är mångsidig, vilket gör det till ett bra val för många tillämpningar. är en separerande dragkedjan utformad ungefär som en vanlig blixtlås, med två band av kraftig tyg översållad av små metall eller plast tänder som kan sammanfogas för att göra en säl. Blixtlås använda ett manuellt reglaget för att öppna och stänga-beroende på rörelsens riktning, y-formade kanal inuti skjutreglaget antingen särskiljer och förenar de enskilda dragkedjan tänder. Blixtlås normalt väsentlig för de kläder som de visas i, och när dragkedjan blir skadad eller trasig, är plagget ofta oanvändbara tills dragkedjan repareras eller byts ut. p

Blixtlås används i en mängd olika tillämpningar. Ibland ett blixtlås är rent prydnadsföremål, och ibland är utformad för att ge tillgång till en ficka eller förpackning för säker förvaring. Blixtlås används också som knappar, för att tillåta passage av större objekt, som midja och ben, genom kläder som sedan kan avslutas. Många jackor och tröjor utnyttja skilja dragkedjan, som vissa atletiska byxor, snarare än den öppna typen, som är förslutna i ena änden för att förhindra att glida från att falla av. Vid en separation blixtlås, är basen i dragkedjan öppen, så att reglaget för att helt dra sig ur den andra sidan av tyget. En liten flik på andra sidan av dragkedjan kan sättas tillbaka i bilden för att återinträda i två bitar. Två textilier med separation dragkedjor också kan sammanfogas för att göra, till exempel en dubbel storlek sovsäck. Detta tillåter användaren att separera och potentiellt konfigurera kläder, sovsäckar och ryggsäckar. Många backpacking företag, till exempel sälja ryggsäckar med zip-off DAYPACKS som utnyttjar en åtskillnad dragkedja.

Installera en separera blixtlås i ett plagg är något annorlunda än att installera konventionell blixtlås, främst beror på att ledningsnätet är förmodligen att använda skilja dragkedjan unika egenskaper. Stället för att använda dragkedjan för att göra en liten öppning i kjol eller jacka, till exempel, skulle skaparen lämnar de områden över och under separera dragkedjan öppen, så att de två delar av plagget som gick kunde dras helt isär när upzipped . Det som skiljer blixtlås dök ungefär femtio år efter den första uppfinningen av blixtlås, och det kraftigt utökat antal användningsområden där dragkedjor visade sig, göra enkel anordning gemensamt hushåll namn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.