Vad är en Resin Sculpture?

En harts skulptur är en staty eller annan bit av tredimensionell konst som har gjutits med glasfiber harts. Resin är ett ganska lätt och tåligt material som kan vara målade och glaserade att se ut som sten, porslin, brons eller marmor. Det används för att tillverka en mängd olika produkter. För konst, harts relativa BILLIGHET jämfört med andra material gör det önskvärt då konstnären vill göra flera kopior av en skulptur. Resin också har blivit ett populärt material för att skapa små statyer, smycken, figurer och olika samlarföremål.

Hartsen själv är en blandning av material, inklusive uretan, silikon, epoxy och polyester. Resin skulpturer är härdiga men inte oförstörbara. Cold, kan frysa förorsakar harts att knäcka, eftersom materialet kontrakt, då det expanderar när temperaturen stiger. Någon kåda skulptur som hålls utomhus bör föras inomhus vid kallt väder.

Processen att skapa ett harts skulptur börjar när skulptören skapar en ursprunglig modell i lera, vax eller annat material. En mögel är gjord av skulpturen genom att täcka modell med flytande molding material. Populära formning materialet ingår silikon, gummi och gips. Skulpturen kan behöva vara belagd med en separation reagens som vaselin för att säkerställa att mögel kan tas bort ganska lätt. Silikon är ett mycket önskvärt molding material eftersom det kräver ingen åtskillnad agent. När gjutningen materialet torkar, är det mögel bort från modellen. Formen är separerad längs en eller flera avsked linjer, skapa olika formar för olika delar av skulpturen. För harts skulpturer, formar av gummi, silikon och andra flexibla material ofta är tillräckliga för gjutning. Styvare material, såsom metall, trä och gips, också kan användas för att göra formar. Insidan av mögel kan behöva målas med polyvinylalkohol eller pulveriserade med talk för att säkerställa att harts skulpturen kan tas bort. När det är dags att kasta hartset skulptur, den flytande hartsblandningen måste ha en katalysator till att börja härdningsprocessen. Vanligen använda katalysatorer som innehåller väteperoxid metyl etyl keton, som kan vara mycket volatil och mindre farliga bensoylperoxid. Ett problem som ofta uppstår under gjutprocess är förekomsten av luftbubblor i harts. Luftbubblor kan hanteras genom att man blandar i pulverform brons eller liknande material och genom att se till att mögel avges uppåt så att luften kan komma ut.

Den vanligaste typen av harts är polyester, vilket normalt är grönfärgad och glas-klart när rösterna om inte en färg nyans har lagts till. Figurer som säljs vanligen i butikerna ofta är gjutna i polyesterharts. Polyesterharts är giftigt och bildar en fruktansvärd lukt, så tillräckligt utrymme, ventilation och andra säkerhetsåtgärder krävs. Den tydliga och tåligare epoxi är antagligen bättre för konstnärer som arbetar i hemmet, även om epoxi tenderar att bli dyrare. Silikon och plaster uretan är uppskattad för sin flexibilitet, även uretan andedräkt under gjutning processen kan vara mycket obehaglig och kommer alltid att vara upptäckas på det färdiga arbetet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.