Vad är en Dust Collector?

En damm samlare kan vara en mycket värdefull del av ditt arbete. När det gäller renhet och säkerhet, ett damm-samlare kan bara vara din mest värdefulla tillgång. När du använder tunga maskiner, du nödvändigtvis skapa damm. Detta damm innehåller vanligtvis partiklar som är skadliga för dig och andra runt dig om de andas för mycket av dammet. För deras skull och för din, investera i en damm samlare. att damm samlare behöver inte vara så stor som ett hus-även om det kan vara värt om maskinen släpper ut så mycket damm. Snarare kommer din damm samlare förmodligen storleken på ett skrivbord eller en ugn. Dammet samlare är en anordning eller ett system som tar bort de maskiner skapade stoft från omedelbar närhet av maskinen och de som driver den, antingen genom att tömma den på annat håll eller genom att samla in den för senare destruktion. The dust collector arbetar med en motor som fungerar som ett slags suganordning, suger maskinen, släpps luften i ett rör som ansluter motorn till en samling påse. Storleken på motorn, rörledningar och Uppsamlingspåse varierar beroende på behoven hos dem som använder dammet samlare. Vissa damm samlare modeller är anpassningsbara, andra inte.

Mest damm samlare modeller är avsedda att anslutas direkt till en maskin, för att säkerställa korrekt avlägsnande av damm. Många modeller är utformade för att vara portabel, med hjul på botten, så att de kan flyttas från en maskin till en annan. Andra är utformade för att anslutas till flera maskiner, för att maximera insatserna för stoftavskiljning. I de flesta modeller är Uppsamlingspåse inneslutna i ett skåp av något slag. Vissa modeller har dock fritt svävande påsar.

kan en damm samlare köpas kommersiellt eller tillverkas individuellt. Många människor har med framgång gjort egna avskiljare från material allmänt tillgänglig. Två nycklar för att göra detta är att ha en väska stor nog att samla allt damm som blåser bort maskinen och byta säcken regelbundet. Det gäller för de kommersiellt gjort damm samlare också. Många inser inte hur mycket damm lossnar maskiner och hur mycket utrymme att damm tar upp i en damm uppsamlare väska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.