Vad är blomsterarrangemang?

blomsterarrangemang är en kombination av flera faktorer att ta fram ett visuellt tilltalande utställning av färsk, siden eller torkade blommor. Blommorna är placerade i flera grundläggande mönster, inklusive vertikala, horisontella, trekantiga, Crescent och ovala arrangemang. Andra alternativ inkluderar en minimal arrangemang, såsom lata "S" eller "Hogarth's Curve" och fristående arrangemang. Hogarth's kurva är uppkallad efter engelska målaren William Hogarth som introducerade mönster formade som kurvorna på bokstaven "s" i floral design. De delar av blomsterarrangemang ingår linje material, som är de första pjäser placeras i ett mönster för att fastställa den totala bredden och höjden. Nästa, den dominerande materialen införas. Dessa är formen blommor, såsom liljor, iris och pioner.

Placera mindre massa blommor, eller sekundära material, mellan den dominerande val. Filler blommor är ett frivilligt nästa steg. Speciella material som mossa eller vin, lägg textur till en överenskommelse. Tonvikten i ett blomsterarrangemang kan vara en kontaktpunkt med en staty eller figur eller kan komma att påverkas av en enda färg. Öppna blommor också lägga tyngdpunkten på ett blomsterarrangemang.

Många verktyg gör blomsterarrangemang lättare. Torkade skum innehar silke eller konstgjorda blommor på plats. En "groda" är en metall enhet används ofta när torkat skum kommer inte att fungera, till exempel i en klar glasvas. Det håller blommorna på plats mellan sitt stål stift. Glas kulor och River Rock hålla stammar klart kärl också.

Spray en färdig blommig arrangemang med blommor sprutlackeringsfärger att lägga till specialeffekter, en tydlig tätningsmassa adderar glans. Hot lim kanoner och hantverk lim är både användbart för siden och torkade blomsterarrangemang. Ett plocka verktyg pressningar en metall plocka på stammen av en blomma, som förenklar arrangering.

Tape, lera och blommig tråd är till mycket stor hjälp för blomsterarrangemang. Floral tejp täcker tråd och blomstjälkarnas. Lera ankare skum, grodor eller stift till behållaren. Wire stöder blomma huvuden och även förlänger skaft till enklare hantering.

General blomsterarrangemang design principer innefattar enhet, balans, harmoni och rytm. Andra inslag är användandet av ljus, rymd, struktur, omfattning och accent. När du använder grunt eller låg behållare, en allmän riktlinje är att göra den längsta stammen ungefär en till två gånger längden och diametern på den skål eller vas.

Olika delar av världen använder olika design tekniker för blomsterarrangemang, med japanerna bidra tekniker såsom Rikka, eller stående blommor, nagiere stil, shoka, en linjär stil, moribana och bonsai.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.