Vad är Sharkskin Fabric?

Sharkskin tyg har länge ansetts vara ett mycket önskvärt material som fungerar bra för alla typer av applikationer, några av dem praktiska och några rent kosmetiska. Känd för att ha en jämn yta och unik väva, får sharkskin tyg användas för allt från sport-och marin utrustning till kläder och accessoarer. Här är lite information om tillverkning av sharkskin tyg, samt några exempel på hur sharkskin används ofta i dag.

I de flesta fall kan sharkskin definieras som ett vävt blandning av mjuk ull. Mer korrekt, är det en jämn kamgarn tyg som ofta har en mjuk konsistens och en tvåfärgade vävda utseende till kamgarn tyg. Vanligtvis är detta två ton utseende uppnåtts med vad som kallas en Basketweave, och innebär att man använder både vita och färgade fibrer. Detta skapar ett mönster där de färgade trådar som löper diagonalt till vita fibrer.

Normalt är sharkskin tyg med hjälp av rayon eller acetat, eller som en blandning av de två. Eftersom båda tyg alternativen har redan en relativt smidig konsistens, kombinationen resulterar i den finish som sharkskin tyget är känd för. Dessutom skapar detta ett tyg alternativ som kan tvättas hemma med största lätthet.

Sharkskin tyg definitivt har en plats i hemmet. När det gäller hus lakan, är sharkskin tyg speciellt populär när det gäller gardiner och andra former av fönster behandlingar. Materialet inte rynka lätt och kommer att hänga mycket väl, vilket gör att gardinerna litet underhåll och är idealiska för den som vill ha en trevlig titt på Windows utan en massa underhåll. Sharkskin tyg fungerar också bra för dukar, servetter och ytbeläggningar på slutet bord också. När det gäller kläder, är sharkskin tyg populär för både mäns och kvinnors kamgarn kostymer. Light vinter jackor och ytterkläder för män är också ofta med sharkskin tyg. Sportkläder för kvinnor är en annan vanlig tillämpning av sharkskin tyg, eftersom materialet är lätt och launders så lätt.

En mindre kända användningen av sharkskin tyg är en liner i Dykardräkter och våtdräkter i allmänhet. Den mjuk konsistens av sharkskin känns skönt mot huden och har även en tendens att stanna på plats som passar sätts på eller tas bort. Den sharkskin liner heller inte glider under slitage, vilket innebär att dykaren kommer att må mycket bättre än med vissa andra typer av foder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.