Vad är Leather målning?

Som en av flera former av läder hantverk, är läder målning tillämpningen av en färg eller en serie av färger på ytan av ett avsnitt av behandlat läder. Läder målning möjliggör inrättandet av ett antal mönster och stilar på utrustas läder ytor, att ränta på alla typer av objekt som görs med materialet.

Läder målning skiljer sig från läder färgning, genom att måla läder endast innefattar tillämpning färg på ytan av materialet. Färgning, naturligtvis, innebär nedsänkning av läder och den färg som genomsyrar hela sammansättning. Detta innebär också att läder målning är inte ett bra val när lädret används vid skapandet av objekt som böjer eller är föremål för en hel del friktion, såsom plånböcker och bälten.

Bland de olika typer av läder hantverk, tenderar läder målning att vara en konstform som är närmare släkt till skapandet av stillbilder som kan användas för bonader, gobelänger läder och visuella medier. Typiskt, väggbonader skapad av läder målning kan utformas, men är ofta inte täcks av glas. Detta beror på att risken för mögel är mycket större när lädret inte har direkt kontakt med den fria luften.

Valet av färg som används i processen av läder målning är vanligtvis akryl. Akrylfärg erbjuder utmärkta och livfulla färger täckning på läder, samt torkning snabbt. Med intrikata mönster, möjlighet att lägga ytterligare ett lager snart efter tillämpningen av baslagret göra all skillnad i den visuella effekten av skapelsen.

Normalt innebär läder måla en del av läder som har knutna till någon form av stabilt underlag, såsom tjock kartong eller ett avsnitt av trä. I vissa fall, en träram som liknar dem som används med konstnärens duk ger också ett säkert och stabilt sätt att stabilisera läder så målningen processen kan börja. Några exempel på tredimensionella läder målning finns, men på grund av den ökade potentialen sprickbildning och flagning av läder som inte är ansluten till någon form av stödjande ram, de flesta väljer att fortsätta läder målning i ett mer traditionellt sätt.

Mönster och guideböcker om läder måleri finns ofta i hantverk och affärer hobby. Det finns också ett antal webbplatser som erbjuder tips för nybörjare med intresse för läder målning, liksom vissa grundläggande mönster som kan laddas ner med lätthet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.