Vad är Leather Stamping?

Läder stämpling är en typ av farkost som innebär skapandet av mönster i läder med hjälp av stämpling verktyg. Läder kan bokstavligen stämplas med en stor design i metall monterad på ett block, eller stämplad mönster kan försiktigt frikostig med läder stämpling verktyg. Läder stämpling är ett enkelt hantverk att lära sig, men behärskar kan ta flera år. Stamped läder också kan kallas skaffat utrustning eller präglat läder, med en hänvisning till den process som användes för att skapa den.

Läder är ett djur dölja som särskilt behandlats för att motstå röta. Läder avsedd för stämpling brukar skära tjock, så att texturerat mönster kan skapas på det. Till stämpel läder, fuktar hantverkaren lädret något, gör stämplar det önskade design och sedan lädret torka innan conditioning det med oljor eller krämer för att göra det vattenavvisande, vilket bidrar till mönstret uthärda över livet i läder.

Sadlar, särskilt westernsadlar, ofta stämplas. Stamped läder används också för att göra bälten, skor, dekorativa påsar och märken eller fläckar. Massproduceras stämplad läder görs med färdigskurna dör och pressar läder, så fabriker att snabbt producera läder produkter för att möta efterfrågan. Handgjorda stämplade läder kan ta många timmar att skapa, och det är ofta stämplade med handverktyg, snarare än med en kommersiell stämpel eller dö. Många art leverera företagen säljer läder stamping kit som innehåller ett sortiment av handverktyg för att göra intryck, att tillsammans med en hammare försiktigt på verktyg med. Förutom att vara stämplad, läder kan också lyftas för att få mönster ut i relief. Läder carving sker med små, mycket skarpa knivar, en kniv kit kan innehålla andra punkter från tjocka nålar för fina linjer till mer SCOOP-rakblad för att ta upp stora bitar av läder. Läder carving är en ständig process, eftersom den tar bort en del av läder, så det är en bra idé att gå varligt fram medan carving.

p

Människor som är intresserade av lärande läder stämpling kan ta klasser på olika konsthantverk centers, eller experimentera på egen hand med läder stämpling verktyg och böcker. Det är viktigt att inrätta en ren verkstad utrymme, och att hålla vassa läder stämpling verktyg förvaras säkert så att människor som inte fått med dem kommer inte att skada sig själva. Som du förfina din läder stämpling kunskaper, kanske du också vill integrera läder färgning eller brännande att skapa ytterligare kontrast i din design.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.