Vad är Hand Broderier?

Broderi är så mycket en del av våra liv som vi kanske inte ens märker det. Men när en skjorta eller funktioner kjol fancy sömnad, när en keps har en sydd logotyp, eller när en tröja är Monogrammed är broderi orsaken. Beviljas, är denna typ av broderi gjort med maskin, men vackra sömmar är också möjlig via den gamla konsten hand broderi.

Hand broderier, av ett eller annat slag, är tusentals år gamla. Den användes i det antika Egypten för att dekorera fållar av kungliga dräkter, i gobelänger i medeltiden, och i dam-provtagare under kolonialtiden och viktoriansk epoker. Det fortsätter som en konstform i dag. Många är bekanta med räknade korsstygn-en kusin till hands broderi-och det verkar som räknade korsstygn nästan har överskuggat det. Men det finns många människor som fortfarande älskar att arbeta hand broderi, och det pryder väggbonader, örngott, täcken och löpare.

Hand broderier skiljer sig från räknade korsstygn på att det använder många olika typer av sömmar att uppnå konsistens och intresse, medan räknade korsstygn använder en enda söm och förlitar sig på färger och toner för konsistens. Räknade korsstygn bearbetas från ett diagram, där det tryckta mönstret återges som en serie med X och stygnen konstnären konstruktionen detta. Broderier får stämplas eller dras på materialet, eller de kan göras frihand. Broderi broderi använder tandtråd och ett broderi nål, som har ett något större öga, men är fortfarande skarp.

Fem stygn ligga till grund för hand broderi. Det finns fler, men en artist som lär sig dessa fem kan arbeta 95 procent av kit. Stygnen är: kontur, satin, lazy daisy, kors och fransk knut. Dispositionen stygn är en kör stygn att, som namnet antyder, skisserar ett mönster. Den satin stygn fyller i öppna områden med tätt arbetat maskor att ge sken av satin. En lazy daisy gör liten blomma kronblad, medan de grundläggande Cross (X) stygn även fyller i öppna områden, eller formulär mönster. Den franska knuten används för att föreslå små prickar, som ögon, småsten, centers blomma, och så vidare. En nybörjare i hand broderi bör börja med en liten design som oftast är kontur, kors och lata daisy stygn. Dessa är de enklaste stygn att bemästra. Objektet kan använda satin stygn, men det bör bara i små områden. Veteran Broderare kanske vill ta itu med ett projekt som görs främst från satin stygn, men detta är absolut för dem som behärskar det. Satin stitch är enkelt i teorin, men få det att se slät och blank, utan luckor eller ojämna stygn, tar ett tag att bemästra.

Många hantverk böcker om handarbete finns. De kommer att ge instruktioner för de fem stygn, och andra också. Gemenskapen utbildning klasser kan också vara tillgängliga och instruktioner för det grundläggande fem maskor finns även tillgängliga på Internet. Kit finns i alla hantverk butik.

Hand broderi är en vacker konst som nästan vem som helst kan lära sig. Det är en konst som bör bevaras och väl värt att lära sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.