Vad är Georgette Fabric?

Georgette tyg är en textil traditionellt tillverkade av silke, även syntetiska fibrer såsom polyester används ibland också. Det som gör Georgette tyg utmärkande är VECKIG crepe-ljus konsistens, vilket känns lite sträv och tråkig, men ger tyget en bouncy, rinnande utseende. Många tyg butiker bära Georgette tyg i olika färger och skriver för olika projekt. Varuhus bär också kläder och draperi gjort av Georgette.

Trådarna används i Georgette tyg är mycket tvinnade, vilket gör att de veck som de slappna av. Den väv av Georgette tenderar att vara ganska tight, men det allmänna utseendet är något rent, eftersom trådarna är väldigt tunna. Till skillnad från några fina silke, är Georgette tyg också ovanligt stark, och det håller sig väl till olika slitage. Eftersom siden är mycket absorberande, kan Georgette tyg lätt färgade i en mängd olika färger, eller skrivas ut med ett mönster. Den crepe-liknande konsistens av Georgette tyg gör det mycket fjädrande, så att tyget nästan verkar att gå på egen hand. Också draperier mycket bra, gör det till ett populärt val för kvinnor mode där KLIBBIG, är flytande tyger favoriserade. Eftersom Georgette tyg är tunt, är det också lätt, och kan användas som ett lager i en större plagg utan att vara tungt eller skrymmande. Skikt Georgette tyg kan användas för en nyckfull effekt, särskilt på klänningar.

brud-kappor, klänningar kväll, och andra Högtidskläder görs ibland med Georgette tyg. Det kan också användas för att göra jackor och tröjor, vanligtvis för kvinnor. Tyget kan lämnas slätt, eller dekorationer såsom broderi och beading kan läggas till. Dekorationer är oftast enkla, så att de inte dra tyget ner och dra ut plagget ur form. Hög belastning sömmar kan fördubblas för att tyget inte avslöja.

Eftersom Georgette tyg är texturerat och lite hal, kan det vara svårt att sy. Sammanflätning mjukpapper eller något liknande kan bidra till att hålla bitar av tyget tillsammans medan de arbetade på, och stift bör användas med försiktighet eftersom Georgette tyg kan visa knapphålen. Som en allmän regel kan Georgette tyg kan handtvättas i kallt vatten med milt rengöringsmedel och hängde på tork, även om det bör hållas borta från solen för att undvika blekning. I vissa fall kan kemtvätt bli nödvändiga, alltid kontrollera Produktetiketter att se till att du tycker om plagget som tillverkaren rekommenderar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.