Vad är Fair Isle Knitting?

Fair Isle stickning är en typ av stickning som används för att skapa mönstrade plagg. Den utvecklades på Fair Isle, en ö norr om Skottland mellan Orkey och Shetlandsöarna. Stickningen Tekniken ger plagg med tät mångfärgade mönster kännetecknar regionen och också förenad med vissa skandinaviska länder. Efterfrågan på Fair Isle tröjor och andra plagg använda den här tekniken är hög i många europeiska länder samt i Nordamerika. Den kompetens som krävs för Fair Isle stickning är faktiskt relativt minimal. Traditional Fair Isle stickning sker i rundan, så det Knitter bara behöver veta hur man gör en sticka maska och följa ett mönster. Traditional Fair Isle stickning sker med hjälp av två färger i varje rad. The Knitter stickat en maska i önskad färg och bär den andra färgen bakom, i en metod som kallas "grundstötning. " Eftersom långa trådar skulle kunna fastna i saker, är varje block av färg i Fair Isle stickning mycket liten. Resultatet är ett tätt mönstrad, färgglada plagg.

Traditionellt använt bosatta i Fair Isle växtextrakt för färgning av deras ull, skapa subtila och dämpade färger på garn. Stickare som fortsätter att använda traditionella tekniker göra plagg i dämpad men vackra nyanser, vanligtvis med hjälp av ull. Införandet av syntetiska färger och fibrer har resulterat i Fair Isle stickning med klara, levande färger. Vissa ungdomar föredrar mer levande färger på sina tröjor, medan många äldre bärare tenderar att föredra mer traditionella och stadgad Fair Isle stickning. De mönster som används i Fair Isle stickning kan variera. Enkla geometriska mönster är det vanligaste, men några stickare skapar även växter och djur som motiv. Som en allmän regel, upprepar mönstret själv både horisontellt och vertikalt genom tröja, vanligtvis i en ljus tråd mot en mörkare tråd. Färgen på bakgrunden trådbyten vanligen genom raderna, att skapa en diskret randig bakgrund för att lättare tråd att stå sig mot.

Förutom tröjor, mässan Isle stickning Tekniken kan också användas för att producera strumpor, handskar, mössor och andra stickade plagg. Flera stickning kooperativ på Fair Isle sälja tröjor till människor som vill stödja traditionellt hantverk, och många utanför ön stickning samhällen också producera Fair Isle stil plagg. Stickare, naturligtvis kan även skapa egna Fair Isle kläder, experimentera med olika typer av garn och mönster. För stickare som är obekväma, en stickning grupp kan hjälpa en Knitter komma igång på en Fair Isle stickning projektet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.