Vad är Fabric saxen?

Fabric sax är sax med extremt vassa blad för att skära tyg. Tekniskt sett är de kortare än sex inches (15,24 cm) kallas tyg sax medan längre saxar kallas tyg saxen, men termerna används ofta omväxlande. Vissa typer av saxar har speciellt utformade knivar som gör dem lämpliga för specialiserade sömnad jobb.

Hög kvalitet tyg sax har härdat stål eller rostfritt stål blad som skapar en jämn klippning längs hela längd bladet alla vägen till tippen. I vissa modeller är bladen mycket svagt avfasade för att skapa skarpare eggar. Vissa modeller har mikro-sågtandade blad av samma skäl.

Bladen är förenade med en liten skruv, inte en nit, i god sax kvalitet tyg. Detta innebär att saxen kan justeras eller repareras om de är skadade. Skruven kan också smörjas med symaskinen olja.

Många typer av saxar finns tillgängliga för att passa de behov och preferenser avlopp. Sax utformad för vänsterhänta avlopp är mycket hjälpsam. Saxar med vadderade handtag är speciellt bekväm för avloppsledningar med arthritic fingrar. Några sax har bladen ställd på ett hörn, så att de kan ligga stabilt på skärande ytan under användning.

Sewers ofta köpa tandning sax liksom rakt blad sax. I själva verket är de två typer av saxar ibland säljs som ett set. Bladen på tandning saxar är tandad såg rakblad. De arbetar tillsammans för att skära en zig-zag kant i tyg. Tandning saxar används för att klassificera sömmar och göra striden resistenta kanter.

Testa butiken modeller innan du köper tyg sax. Saxen ska kännas nästan som en utvidgning av avloppsnätet hand. Försök skära lager av tyg och tyger i olika vikter innan beslut fattas.

Skär aldrig något annat än tyg med tyg sax. Det är det snabbaste sättet att matta bladen och förstör saxar prestationer. Undvik att skära över tips stift. ska Fabric sax professionellt slipas ibland. Frekvensen beror på hur mycket de används och vilka slags tyger de hugger. Syntetfibrer matt blad snabbare än naturmaterial. Mest bra tyg butikerna kan rekommendera en professionell att slipa sax. Många tillverkare kommer att vässa sax för deras köpare också.

Skötsel av tyg sax är enkel. Torka tyg damm och ludd bort bladen när de är vana att hålla knivarna vassa. Skydda punkter när saxen lagras. Olja skruven ibland. Håll saxen torr. Tappa inte sax. Med god vård kan hög kvalitet tyg sax varar livet ut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.