Vad är Dimensional Paint?

Dimensional färg är en typ av färg som expanderar när den torkar, vilket skapar en upphöjd mönster. Denna populära båtar produkten är även känd som Puff färg eller svullet färg, vilket återspeglar det faktum att den puffar upp under torkningen. Många båtar butiker bära den i en rad färger och för speciella färger på beställning. Det är också möjligt att beställa dimensionell måla över Internet, med vissa tillverkare säljer direkt till konsumenterna.

Klassiskt, kommer dimensionell måla i en applikator tub. Använda ett munstycke på tippen, kan en Crafter skapa en linje av färg. Några kommer med tips som kan slås ut, liknande bakverk tips, för att skapa andra typer av mönster och linjer med färg. Dimensionell färg kommer också i baljor, med människor som använder en färg skrapa eller borste för att använda färg. Färgen kan också blandas med glitter eller lyser i mörkret material för att göra det mer visuellt intressant.

Denna färg ursprungligen utformades och marknadsföras för användning på tyger. Som ett tyg färg, väder det oftast väl genom tvättning och torkning, även om det kan börja spricka och skal på ett plagg som suttit länge. Livstiden för en dimensional måla motiv på tyg kan ökas kraftigt genom handtvätt och lagring av plagget flata, utan vikning, så att färgen inte utvecklas veck eller sprickor. Exponering för hög värme rekommenderas inte heller. Förutom att använda den på tyger, kan dimensionell färg användas på en rad andra ytor. Denna färg följer väl med trä, papper och andra material, även om det kan ha svårt att hålla sig till saker med en glansig finish. Puff färg kan användas för att göra affischer, unika gratulationskort, och en rad andra hantverk projekt. Som en generell regel dimensionell Måla inte blanda väl, så om ytterligare färger behövs, kommer de att behöva köpas.

En användning för dimensionell färg som människor kanske inte tänker på är som ett verktyg för märkning saker för personer med nedsatt syn. Synsvårigheter kan göra det svårt för människor att avgöra om switchar är av och på och att utföra andra uppgifter som kräver synskärpa, såsom exakt identifiera valuta. Dimensionell färg kan användas för att skapa små upphöjda markörer som människor kan använda för att hjälpa sig själva utan att behöva förlita sig på hjälp från någon annan som kan hjälpa dem att identifiera något.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.