Vad är Dekorativ målning?

Dekorativ målning är en bred kategori som omfattar många målningstekniker och medier tillämpas på olika ytor. Samtida dekorationsmålningarna inkluderar tolerans målning, folkkonst och faux efterbehandling.

Ursprungligen hänvisade tolerans målning till dekorationsmålningarna specifikt på tenn. Tole är ett franskt ord som betyder lackerade eller emaljerade metalware. Den ursprungliga tolerans målning medium var oljefärg och gemensamma drag ingår frukt, blommor och blad. Traditionell folkkonst härstammade från bönder och stil ingår användning av naturliga borst runda penslar, grundfärgerna, och en hel del stroke arbete, t. ex. kommatecken stroke, C-stroke, och S-stroke. Stilen i traditionell folkkonst varierar beroende på den kultur som den representerar.

Modern dekorationsmålningarna tillämpas på många ytor, inklusive plast, trä, glas, tyg, och fiber board. Andra möjliga ytor kakel, porslin, keramik och keramik. Ofta är akrylfärg det medium som används för dekorativ målning eftersom den torkar snabbare än olja och eftersom det är vattenbaserat och därför lättare att städa.

Dekorativ konstnärer använder många specialitet penslar, tillsammans med förlängare, glasyrer, och geler, att skapa specialeffekter. Samtida dekorationsmålningarna innebär inte så mycket stroke arbete som traditionell folkkonst. Gemensamma frågor bl. a. blommor, djur, frukter, fåglar, människor och landskap. Dekorativ målning är relativt lätt att lära, och därför mycket populär. I det 18th århundradet lärde konstnärer lärlingar en metod för en-takts målning att dekorera keramik eller möbler. I denna metod, lastades borstarna med flera färger av färg så att markeringen, kropp färg och skugga tillämpades samtidigt. Denna metod ger djup till elementet, men är snabbare än att söka varje lager individ. One-stroke är fortfarande en populär metod för dekorativ målning.

Flera metoder för dekorativ målning är vanliga i heminredning. Faux efterbehandling simulerar sten, läder, marmor, trä spannmål, och andra ytbehandlingar. Olika faux efterbehandling tekniker innefattar antiquing, sprakande, rökning, snyltar och Ådring. Trompe l'oeil är en dekorativ målningsteknik som skapar intryck av verkligheten. Stenciling, i vilken färg appliceras genom ett urtag bild, används ofta för att dekorera väggar och möbler.

Andra metoder för dekorativ målning används på väggar eller möbler ingår RASERING, Stöppling, och betning. RASERING skapar textur som rasat tygstycke används för att tillämpa eller ta bort små mängder av våt färg. I Stöppling är en styv pensel som används för att tillämpa måla över en annan färg för att skapa ett blandat utseende. Betning, också känd som en tvätt, ger träet en vit eller tvättas ur utseende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.