Vad är Crewel Broderier?

Crewel broderi är en form av broderi där mönstren är lätt stenciled på ett tyg och sedan de broderade över. Detta broderi stil är en typ av fritt broderi, vilket innebär att trådarna i den underliggande tyget inte räknas samtidigt som hantverkare arbetar på design. Många stygn används i crewel brodyr att skapa komplexa och utarbeta mönster, några mycket fina exempel på crewelwork kan ses på museer över hela världen. När man betänker att historiska crewelwork skedde för hand, dessa konstverk är verkligen fantastisk. p

Broderier som en dekorativ teknik har använts av människor i tusentals år. När Europa först började handeln med öst, blev fin silkestråd tillgänglig, och konsten att brodera exploderade i hela Europa. Ull används också i historiska broderier, den första användningen av ordet "crewel" går tillbaka till 1494, då den användes för att hänvisa till ull garner används i crewelwork. "Crewel" i betydelsen broderier första kom ut i slutet av 1500-talet, trots crewelwork var utan tvekan har gjorts innan denna period. Ursprunget till ordet är okända, Broderare ofta skämta om att den hänvisar till den grymma udden av nålen som fått utstå av krukmakare samtidigt en bit crewelwork.

Basen tyger som används i crewel brodyr är stadiga och tätt vävda, så att de kan bära vikten av crewel garn utan att glida. Tekniken kräver också en ram för att säkra området av tyget som arbetade på, att hålla spänning i tyget tätt så att stygnen inte kommer att snedvridas. Tänker de flesta på broderi fälgar när de visualisera broderi ramar, men historiska exempel på crewelwork såsom crewel gobelänger och förhängen säng skapades faktiskt på stora stående ramar.

Crewel injektionsnålar är oerhört vassa, eftersom de måste kunna tränga tät, tjock tyg. De har även avlånga ögon som är tänkta att underlätta threading, eftersom tråd färger på brodyr är ofta påslagen och hantverkare inte vill slåss med sina nålar. De tidigaste nålar var gjorda av ben, men metaller materialet i valet för moderna crewel nålar, som lagras i nålen fall när de inte används.

Truly böter crewel broderier är ett verk av en begåvad krukmakare, även om basen mönstret är utformad och tillämpas av någon annan. Den Crafter måste kunna skapa mjuka, rena stygn, med en mängd olika stilar att lägga textur och skuggning till pjäsen. Den crewelwork får tätt omfatta tyg, som i fallet med elisabetanska broderier, eller det kan användas för att accent tyget, som var vanliga under den Arts and Crafts.

Många människor är naturligtvis intresserade av skönhet broderier och crewelwork är osannolikt att gå ut med stil, även om Vogues för mönster och färger kan ändras. Många hantverk butiker säljer de verktyg som behövs för att börja crewel broderi, inklusive crewel garner i olika färger, och några butiker erbjuder även klasser i teknik för nybörjare. Liksom många konst, tar väl broderi praxis, och det kan vara frustrerande, men det färdiga arbetet kan vara mycket givande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.