Vad är Basket Weaving?

Basket vävning är handgjorda metod för att skapa flätade korgar från naturligt gräs. Basket vävare har gjort en mängd handgjorda korgar från ett brett utbud av grässorter i tusentals år. Indianer är ett av de folk starkt förknippade med båtar i korg vävning. Native American vävd korg mönster är vackert detaljerade och exakta färger och stilar skiljer sig åt mellan varje regionalt område och stam. Basket vävare använder många varianter av flera grundläggande tekniker som omfattar ringlande, slingrande, flätning, vävning och att skapa oändliga varianter av korgar.

Vävning hänvisar till den metod för att skapa ekrar av ett material och sätter olika delarna kallas vävare ett i taget under och över varje talade för att skapa en mer solid vävt stycke. Flätning använder samma teknik som vävning utom ekrar och vävarna är av samma material. Twining använder två väverskor och skapar en dubbel under och över tvinnad titta till en korg. Om tre vävare används slingrande korg vävning, skapar en trippel twist metod som kallas Waling. Ringlande startar centrum botten av en korg och det är en oval eller rund sektion arbetat i runda maskor.

Basket vävning leveranser inklusive naturliga gräs material och böcker om hur man väver en korg finns på många båtar butiker. När enkla, släta typer av korgar behärskas, korg vävare kan försöka väva korgar med handtag eller använda olikfärgade naturmaterial för att skapa intressanta mönster och modeller. Konsthantverkare upplevde i korg vävning kan skapa kapsling korgar, vilka uppsättningar av flera korgar av samma form men olika storlekar som passar in i varandra.

Olika texturerat naturmaterial som bambu, pilträd och långa barr kan användas för att skapa korgar med varierad och tilltalande texturer. Hjälp av olika bredder av gräs skapar nya utseende och naturliga vävning material kan vara platt eller rund. Samma grundläggande korg vävteknik kan användas för att skapa små korgar för bröllop gynnar eller stora korgar för att tvätt.

Traditionellt använt för korg vävning beroende på region och vilka typer av gräs växte där naturligt. De färger som används återspeglas också ett visst geografiskt område, eftersom det naturliga växt färger användes för att färglägga vävning gräs. I många delar av världen, människor gör och säljer handvävda korgar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.