Hur kan jag sy en duk?

En duk är kanske den enklaste av sömnad projekt och är perfekt för början sömmerska. En duk kan vara ett enkelt och billigt sätt att inreda kök eller matsal, och helt enkelt byta en duk kan förändra hela utseendet på ett rum. Att sy en duk, först samla in alla nödvändiga verktyg och utrustning. Kontrollera att symaskinen är i gott skick och sedan se till att du har flera raka stift, strykjärn och strykbräda, måttband, ett par vass sax, och naturligtvis tyg och tråd för att matcha. När du väljer ett tyg för din duk, någon typ av tyg kommer att fungera, men du kanske vill överväga om det är lätt att tvätta och om det är elastiskt. Elastiska tyger är svåra att arbeta med. Du behöver nog tyg för att täcka hela ditt bord med 6 inches (15,24 cm) hängande ut på varje sida. Också faktor i en tum (2,54 cm) fåll på varje sida. Därför, om tabellen är 4 meter med 3 fot (1. 22 m genom ,91 m), behöver du en duk som är 5 m 2 (1,5 m 5 cm) i längd och 4 m 2 (1. 22 m 5 cm) i bredd. De flesta tyger säljs i varv, men många är extra breda. Var noga med att mäta upp tyget i butiken när du köper den, och om väven är bredare än vad du behöver, du kommer inte behöva köpa så mycket, men om det inte är tillräckligt bred, köpa extra och sy fast två bitarna.

Om två bitar måste sys ihop, lämna ett extra 1 tum (2,54 cm) på varje sida för hem när du syr ihop dem. Börja med att om ett tygstycke med rätt sida upp och sedan lägga den andra halvan av tyget upp och ner ovanpå den första tyget, så de är rygg mot rygg. På kanten som ska sys ihop, stift en en-tums (2,54 cm) hem med flera raka stift, ca 4 tum (10 cm) mellanrum. Använda symaskinen, sy en rak linje längs kanten av stiften, dra ut pins som du går, och sedan skära av eventuella sliten bitar med sax. Nästa, fållar på din duk kan sys.

För att ett projekt där tyget är tillräckligt bred, kommer endast fållar måste sys. Att sy fållar, först mäta upp tyget och klippa det på lämpligt sätt, med hjälp av måttband. Mät sedan en en-tums (2,54 cm) fåll på varje sida. Pin dem med flera raka stift, ca 4 tum (10 cm) mellanrum. För enklare sömnad, tryck på varje hem med järn. Använda symaskinen, sy en rak linje längs varje hem, dra ut pins som du går.

En av fållen sys, hela duk kan pressas och sedan lägga på bordet för att ge rummet en ny dekorativ look!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.