Hur kan jag göra en vulkan?

En kul vetenskap projekt för barn, särskilt de som är intresserade av geologi eller kemi, är att göra en vulkan. En vulkan Projektet kan också hjälpa barnen att lära sig grunderna om hur man kan planera och genomföra ett experiment. Även om det kan vara roligt och informativt att göra en vulkan, det är inte den bästa idén till en vetenskap rättvis projekt om du inte kan komma med en intressant variant på originalet. Vuxna övervakning rekommenderas för detta och andra vetenskapliga experiment som utförs av barn. Innan du börjar göra en vulkan, forskning de vetenskapliga principer på spel i projektet. Lär dig mer om vulkaner och vulkanutbrott, liksom om syror och baser och vad som händer när de kombineras. Komma med några planer för hur man gör en vulkan modell och hypotes som ingredienser kommer att skapa de bästa utbrottet.

Nästa, samla allt material du kommer att behöva göra en vulkan. Du kan använda en butik inköpt modell eller modell kit, eller så kan du göra en vulkan av papier mache, lera, eller helt enkelt en inverterad kartong kotte. Samla olika ingredienser som ska användas för vulkanutbrott, såsom bakpulver, vinäger, flytande tvål, jäst, citronsaft, väteperoxid, snabba uppgång jäst och vatten. Lägga röd Livsmedelsfärgämnen varje utbrott blandningen blir mer realistiska och visuellt tilltalande lava. Se också till att ni har instrument för att mäta, såsom mätning av koppar och en linjal.

Experimentera med olika kombinationer av ingredienser och mäta hur explosiv varje utbrott är, hur långt det färdas utanför vulkan och vad det ser ut. Se till att städa upp efter varje experiment så att du börjar friskt med var och en. Anteckna dina observationer för varje experiment. Du kan också rita grafer och diagram som visar information om varje utbrott.

När du har provat ett antal utbrott recept, jämföra ditt resultat med din hypoteser. Visste du exakt förutsäga de bästa ingredienserna för en realistisk utbrott, eller blev du förvånad över resultaten? Hur kan dina resultat förklaras vetenskapligt? Hur skulle du kunna förbättra på ett liknande experiment i framtiden?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.