Hur kan jag Tie Dye en skjorta?

Tie färg är en process där en skjorta eller annat material är färgat. Materialet är vikt eller bundet på ett sådant sätt att färgämnet färger vissa delar av materialet, men lämnar andra områden orörda. Den tie dye t-shirt var mycket populär under 1960-talet och 70-talen. Under denna epok, hippies ofta tie-färgade sina skjortor med mind-blowing färger. I likhet med många mode, verkar det som om tie dye t-shirt har återigen blivit trendigt. Designers söka efter en ny look har kommit tillbaka trettio år och gjort tie dye populär igen. Den process som används för att binda färg ett plagg är ganska enkel och okomplicerad.

Ta det blöta plagget och placera den på en plan yta, det är här du kommer att vika eller slips plagget. Du kan antingen binda plagget med knutar, eller du kan använda gummiband säkra veck. När du knyter färgämne, bitar av plagget som du uttryckligen har lagt bundna, eller skrynkligt kommer inte att färgas.

Ta plagg som ska färgas och tvätta det noga. Presoak plagget med en natriumkarbonatlösning. Vrida ur plagget tills det är torrt, och sedan använda färgämnet. Du kan köpa hårfärgningsmedel specifikt för slips färg, men alla färger som är fiber reaktiva fungerar lika bra.

Ansök om färgen på ditt material, men se till att plagget förblir våta. Med hjälp av olika färger av färg på olika delar av plagget gör en vacker effekt. Efter applicering av färg, låt plagget sitta i två till tre timmar. Efter några timmar har gått, tvätta materialet med kallt vatten.

Upprepa denna procedur några gånger för att tvätta bort eventuellt överskott färg. Ångra knop när det skjortan för den sista tvätten. Tvätta plagget med varmt vatten, och sedan ge det en sista tvätta med vatten och diskmedel.

Om du följer instruktionerna slips färgämnet noga när du gör ditt plagg, du bör kunna tvätta plagget i en normal tvätt tillsammans med andra kläder. Din tie dye plagg ska inte blöda något färgämne. Det kan inte understrykas hur viktigt det är att läsa instruktionerna på färgämnet paket. Vissa typer av material kan vara förstörd, om du försöker att färga dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.