Hur jag Hang Wallpaper?

Bakgrund kan ge ett rum eller en vägg med en dekorativ yta ouppnåelig med färg. Med ett så stort urval av olika färger, mönster och texturer, kan tapeter tas fram för att matcha alla inredningar. Hängande tapet tar lite tid, tålamod och rätt verktyg, men de flesta rummen kan lösas enkelt genom att en husägare med en gör-det-själv-attityd. Att hänga tapeter, måste du börja med en ordentligt förberedd yta. Först skölja ner väggytor med en ren fuktig trasa för att avlägsna damm, smuts och skräp. En mur som har nymålade eller nyligen drywalled bör också vara dimensionerade. Storleken finns på de flesta färger och återförsäljare tapeter och är i huvudsak primer för tapeter. Dess syfte är att hjälpa Bond tapet lim med väggytan. Inte alla väggytor kräver limning, men det är en snabb process som kan uppnås med en vanlig färg roller. Att hänga tapeten på en tidigare tapetserade vägg, är det bäst att avlägsna alla gamla papper och självhäftande om möjligt. Det finns flera kommersiella produkter tillgängliga för strippning tapeter c inklusive ångfartyg, kemiska självhäftande removers-och verktyg som skrapor och poängsättning verktyg, men vissa tapeter är envis och borttagandet kan göra mycket i en enda röra. Om du väljer att hänga tapet över ett annat lager, se till att du använder en vinyl-till-vinyl klister, en speciell typ av lim som appliceras direkt på tapeten bakom innan hängning.

Med dina väggar ordentligt förberedd väljer du börjar vägg. Om tapetsering ett helt rum, börja i minst dominerande hörn av rummet. Från kanten av muren, mäta och markera den exakta bredden på din tapet, upprepa hela bredden på väggen tills du har nått den andra kanten. Sedan med hjälp av ett lod, markera vertikala streck längs väggen, som kommer att tjäna som vägledning för respektive bana.

Nästa åtgärd och din klippa din tapet att passa längden på din vägg. Om du använder en fast papper eller tapet med en icke-upprepande mönster, såsom faux finish, mäta och skära flera band gör ungefär 2 inches (5,1 cm) extra på både topp och botten. Om du hänga tapet med ett återkommande mönster, måste du hänga din första band och sedan anpassa nästa band med den före kapning. Har en person håller rullen på plats vid sitt matchande punkt medan en annan person markerar skära punkten på rulle papper. När du är redo att hänga första band, antingen aktiverar före inklistrade stöd genom att blötlägga den i några minuter i varmt vatten eller använda ett tunt lager av pasta aktivator med en liten färg roller. Arbeta uppifrån och ner, anpassa toppen av papper med kanten och upp på väggen, lämnar 1 till 2 inches (2,5 till 5,1 cm) av överskott. Arbeta ner för väggen slät papperet försiktigt mot väggen hålla den rak med hjälp av ditt lodlina markeringar. med uppsatsen löst, men bestämt, på plats och så rak som möjligt på väggen, jämna ut eventuella luftbubblor och rynkor genom att trycka ordentligt från mitten till kanterna och uppifrån och ned med en fuktig trasa eller tapet murslev. Fortsätta arbeta ut luftbubblor och rynkor tills du har en slät, rak, yta. Trim överskott papper i toppen och botten med en vass brukskniv och en rak guide.

Fortsätt till intilliggande längden på väggen, laskning kanter upp till varandra tätt, men inte överlappande. Kom ihåg att ta extra noga i hörn och slå in hörnet med bara en liten bit av papper som kan vara överlappade med nästa del-aldrig butt hörn tillsammans som krymper visas förmodligen en liten flisa av din hörn om du gör det. Smidig och tillämpa extra tryck på sömmar med en söm rulle.

För extra hjälp med hur man ska hänga tapeter, kolla in DIY boken i ditt lokala bibliotek eller plocka upp all tillgänglig flygblad på din lokal hem förbättring butik. Med lite övning, hänger tapet inte så svårt som det kan verka vid första. I själva verket bort det vanligtvis är den svåra delen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.