Hur gör jag en mix-CD?

En mix-CD är en användare konstruerat skiva med musik, lätt att göra med en hemdator och CD-enhet. Somliga anser att en bra mix-CD en konstform, med några tydliga riktlinjer för hur man sätter ihop en. Men om du behöver lite feel good musik för kör, en sammanställning för att ta dig igenom en lång flygning eller en speciell musik för en romantisk kväll, blanda en CD ser till att du har din favoritmusik precis som du vill ha det. Det enklaste sättet att göra en mix-CD är att använda ett program musikprogram som iTunes ®. Inte nog med att programmet kan du ordna spellistor och lätt att bränna cd-skivor har också en länk till iTunes ® Store, där du kan köpa sista-minuten-nödvändigheter för din mix som du ännu inte själv. Advanced blandare kan också använda sig av en sund upplaga program, såsom Sound Forge, för att anpassa nivåer och bleknar en smidigare CD.

Enligt Rob Gordon i High Fidelity , "det gör en stor sammanställning . . . är svårt att göra och kan ta åldrar längre än det kan tyckas, men det kan ändå rolig. Välj musik som du älskar, och gör skivor för vad gång du behöver. Försök att göra en mix-CD med låtar som påminner dig om sommar, eller en nostalgisk blandning av dina favoritlåtar som tonåring.

När du skapar din spellista försöka lyssna till slutet av varje låt och början på en nästa på listan. Detta kan hjälpa dig att upptäcka flödet och rytmen i CD, utan även kan berätta en historia. Bestäm om du vill ha en CD som har en lång bygga till en klimat-finish, eller något som håller konsekvent mellow eller konsekvent hard-core. Lyssna på hur en låt leder till en annan kan verkligen göra din mix CD känns smidig.

Om du gör en mix-CD för någon annan tar hand ta reda på vad de verkligen gillar och ogillar. En gåva CD handlar inte om hur bra din musiksmak är eller vilket budskap du försöker skicka är det om att göra något som kommer att göra en annan person leende. Även CD-skivor kan vara ett verkligt uttryck för din individualitet och personlighet, när de för en annan person, bör de om dem.

Mix CD kan göra underbara och billiga presenter. Om du har en låg budget julhelgen försöka göra en cd med roliga och ovanliga julsånger att ge till familj och vänner. Var noga med att kontrollera de texter om ingår sånger, dock, Adam Sandler's "Hanukkah" kan vara roliga till dina vänner, men kan allvarligt störa mormor.

Målet med en mix-CD är att skapa en upplevelse du kan ta med dig. Skapa rätt stämning med sång stilar och artister kan vara skillnaden mellan en bra CD och en klassisk en. Experimentera med nya artister och gamla favoriter, och inte trassla in oss alltför ner oroa sig för om allting passar ihop perfekt eller att låtarna är av olika genrer. Kom ihåg att du inte klassificeras, och erfarenheten av att göra cd-skivan kan vara nästan lika kul att lyssna på resultatet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.