Hur Paper båtar flyta?

Paper båtar flyta bygger på principen om bärighet, vilket är samma princip som förklarar varför allt flyter. Ett papper båt är stark när vikten av den mängd vatten man tränger är större än vikten av papperet båten själv. I själva verket driver vattnet upp mot papperet båten med mer kraft än det papper båten pressar ner. Detta håller papperet båten ovanför ytan. Genom att förstå denna grundläggande idé, flytande papper båtar blir en fråga om att leka med olika mönster och ta reda på vilka som fungerar.

Papper båtar kan vara så enkelt som ett papper som viks upp längs kanterna för att skapa en form som en grund skål, eller så komplext som ett invecklat viks och tillverkade kopior av riktiga fartyg mönster. Vissa människor tycker om tillverkning av papper båtar som delar av konstverk, och andra ser dem som ett slags vetenskapligt experiment. De mål du har för ditt papper båtar kommer att påverka ditt allmänna utformningen, men huvudmännen som gör alla papper båtar flyta eller sjunka är desamma. Att göra en funktionell papper båt, överväga sitt syfte. Om ditt papper båten kommer att vara dekorativ, kommer du antagligen att göra det längre, med ett segel eller stuga. Papper båtar för att stödja vikt kommer att fungera bäst med en mycket enklare konstruktion, och kan inget annat än ett tomt papper skrov. Hursomhelst, för att hålla båten flytande, måste det vara vattentäta och balanserad. Om du blir snurrande dina papper båtar i vattnet, behöver de inte följa någon standard form. Kort och squat, låg och platt eller tunt och pekade papper båtar kan allt flyta om det gjorts bra. Se till att din båt har sidor som kommit tillräckligt långt ovanför vattenlinjen som ringar på vattnet inte kommer över kanten och fylla båten med vatten. Du kommer också att vilja se till att din båt flyter jämnt. Om den ena sidan rider högre i vattnet än det andra, är båten mer sannolikt att kapsejsa. Detta är särskilt viktigt för båtar som kommer att hålla last.

Om du vill fylla dina båtar med miniatyrer för utställning, eller vikter för att testa sin flytförmåga, ha en balanserad båt till stjärna som gör ditt jobb mycket enklare när det gäller att lasta last ombord. När du lägger till frakten till dina papper båt, se till att du lägger till det jämnt, så vikten är fördelad och båten inte välter. Trots alla våra ansträngningar, alla papper båt som seglar tillräckligt länge kommer så småningom att sjunka. Detta är faktiskt en av fördelarna med att göra papper båtar-varje gång någon går under, är det en möjlighet att göra en ny.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.