Vilken är den bästa marken för Bonsai?

marken är en viktig del i livet och tillväxt av Bonsai. För att nå framgång när de odlar Bonsai ett måste överväga vilken typ av mark som används för att odla trädet i. Det finns inget magiskt recept eller formel för marken, det finns många faktorer att överväga att låta en att fatta ett välgrundat beslut om vilka jord blandningen att använda.

Två av de viktigaste övervägandena för Bonsai jord innebära dränering och näringsämnen. Det första är viktigt att marken tillåter en lämplig dränering. För det andra bör marken kunna behålla näring och vatten för Bonsai att absorbera. Välja den rätta kombinationen av marken ska användas för odling Bonsai brukar vara en subjektiv fråga bland odlare och en färdighet som utvecklas med erfarenhet. För en nybörjare kan man ens överväga en färdig blandning som kan hittas på en lokal plantskola eller handelsträdgård.

För dem som är mer vågad, och vill blanda sin egen mark, det är organiska och oorganiska jord blandar att välja mellan. Organisk jord blandar i grunden är en kombination av dött växtmaterial och grus. Denna kombination gör att vatten och näringsämnen som kommer att hållas för trädet att absorbera medan grus ger ett medium för att underlätta dränering. Oorganiska jord är tillverkad av material som aldrig har levt och innehåller inga näringsämnen. Detta inkluderar material som lera och vulkanisk sten. När du använder oorganiska jord ensam kommer det att bli nödvändigt att befruktning till Bonsai. Men till skillnad från organiskt material, som kan hålla för mycket vatten och bryts ner snabbt, håller oorganiskt material, dess struktur och inte behålla ett överskott av vatten. När du använder antingen en organisk eller oorganisk medium ensam är inte ovanligt, att en blandning av både material kan ge en grundläggande blandning, som blir mer användbar jord. Denna blandning kan bidra till att balansera Bonsai behov av näring, vatten och avlopp.

Oavsett den exakta blandningen används för marken bör partiklarna alltid köras genom en sikt, i ett försök att göra dem enhetliga i storlek. Det är viktigt att de komponenter som ska ha samma storlek eftersom bitar som är för stora eller små kan hämma fungerande dränering.

Andra faktorer kommer också att avgöra vilken kombination av marken bör användas i växande ditt Bonsai. Dessa inkluderar typ av träd som odlas och dess näringsämnen och krav vatten, liksom storleken på den pott som används och det omgivande klimatet. Att hitta den perfekta marken för ditt Bonsai kommer att ta några noggrant övervägande och experiment, och i slutändan bidra till dess utveckling som verkliga konstverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.