Vilka är de olika typerna av Lace?

Det finns hundratals olika typer av spetsar, med vackra och exotiska namn såsom Valenciennes , Honiton , belgiska och Chantilly , ortnamn som har blivit förknippade med spetsar som gjordes traditionellt där. Det enklaste sättet att bryta ner spetsar typer är den metod som används för att framställa dem. Den vanligaste spetstillverkning metoder nål spetsar, Knyppling, virka och FRIVOLITETER.

Needle spetsar använder en gängad nål för att göra spets, ofta inom insertions klippt ur vävt tyg. Nålen verk under en tråd, gör ett knapphål maska över tråden för att ge det en skrymmande, knotiga utseende. Loopar och filéer kan skapas och kopplas till tillhandahålla uppkoppling och form.

Knyppling är egentligen en form av vävning som använder små bobiner och en kudde. Mönstret är fästs på kudden, och bobiner hålls i händerna och gick över och under varandra i intrikata mönster som dikteras av papper mönster. Vävningen hålls på kudden form av stift allteftersom arbetet framskrider, och kudden blir en borstiga massa stift. Vissa mönster kan använda tiotals eller hundratals spolar.

Knyppling var ett tidsfördriv av belgiska nunnor, och en erfaren spets-maker i praktiken är fantastiskt att se. Det bobiner är kastade på varandra i snabb följd och spets-maker fingrar är praktiskt taget en fläck, som spetsar sakta framgår av dans på spolar. Chantilly, Honiton och Valenciennes spets är alla tillverkade med spolar på detta sätt.

Airy öppen arbetsmönster kan enkelt virkat. Även i år, ansågs virkade spetsar ett slags "faux" spetsar, det är nu tämligen allmänt accepterat. För laciest utseende, använd den tunnaste av virka trådar och den minsta av virknålar. Irländska spetsar är typiskt trikå. En form av spetsar sällan sett dessa dagar är FRIVOLITETER. FRIVOLITETER sysselsätter en liten skyttel omkring en tum i längd, vilket är såret med tråd. Den Tatter gör en loop och sedan slänger shuttle inom loopen i intrikata sätt att göra små knop linje basen tråd, liknande nål-spets.

FRIVOLITETER är en typ av spetsar ofta karakteriseras som "viktorianska", även om det kommer före drottning Victorias regeringstid. Den typ av spetsar som produceras är skrymmande än andra former av spetsar och användes ofta som appliqués på kragar och manschetter. Naturligtvis, de flesta spetsar idag är maskingjorda, men de finare typerna försöka kopiera utseende handgjorda spetsar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.