Vad är ett instickslås Och Tenon Joint?

Ett instickslås och Tenon gemensamt är en typ av gemensam används för att sammanfoga två träbitar tillsammans. För att göra detta gemensamt, kommer en snickare skära ett hål, en så kallad instickslås, ur ett trästycke. En projektion, kallas Tenon, är klipp ur den andra halvan. Efter detta kommer snickare infoga Tenon i instickslås. Resultatet är ett starkt gemensamt som kan användas i många tillämpningar.

Joiners kan använda instickslås och Tenon joint i möbelsnickeri. Det används också i ramkonstruktion när en stark gemensam behövs. Anledningen till att denna gemensamma är så stark är att det har en stor parning område som lim kan tillämpas. Dessutom kan en kil införas i den Tenon att hålla den från att falla ur instickslås. En snickare kan också använda dymlingar för att säkra denna led. Den instickslås och Tenon gemensamt kan antingen ske genom eller blind. Om det finns ett genomgående instickslås och Tenon gemensamt, är instickslås skär igenom till andra sidan av trä. Så när det Tenon införas den är synlig genom instickslås. Detta gemensamma kan säkras genom dymlingar eller kilar. I båda fallen är de fästen som införts efter den gemensamma har satts samman. är en blind Tenon också kallas en stubbe eller stubbe Tenon. I denna gemensamma är instickslås bara klippa mitt i blir i trä. Därför kan Tenon inte ses när det är isatt. Liksom genom version, en blind instickslås och Tenon gemensamt kan också säkras med dymlingar eller kilar. För att mäta längden på instickslås behöver, kan inredningssnickare placera en fastklistrade stämpel papper på sidan av sågen för att markera önskad längd. Detta gör att snickaren att veta hur djupt att skära instickslås utan att behöva stanna för att mäta. är A haunched Tenon används vid tillverkning av dörrar och som en hjälp Tenon, projekt hela vägen genom skogen. Den liknar den vanliga instickslås och Tenon gemensamt förutom att en extra axel, eller "lår" på Tenon. Den instickslås kapas därför med en extra urtag så att den kan godta lår. I haunched gemensamt bör lår inte vara mer än en fjärdedel av längden på Tenon. Om lår kapas till samma längd och höjd, kallas det för ett torg lår.

Det finns andra varianter av instickslås och Tenon gemensamt, varav två är dubbla Tenon och de dubbla Tenon. Den dubbla Tenon används på virke som är bred. Denna variation har två eller fler tappar bredvid varandra och ett instickslås klippa ta emot dem. En tvilling Tenon används när Tenon järnväg är jämförelsevis större än dess tjocklek. Denna variation har två tappar fäst med en höft som sätts in i ett instickslås skära därför att ta emot den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.