Vad är en skiftnyckel?

En skiftnyckel är en nyckel som kan anpassas till olika inställningar, vanligtvis för storlek för att passa en mängd hexagonala nötter. Den skiftnyckeln anses ofta vara ett av de mest mångsidiga verktyg. Medan vanliga nycklar kan ofta bara användas på en viss storlek av nötter, kan justerbar nycklar passar in i ett mycket bredare utbud av storlekar. I vissa fall kan en skiftnyckel kallas en Crescent ® skiftnyckel. Det bör noteras denna terminologi, medan vanliga i folkmun, hänvisar till ett specifikt varumärke. Crescent ® skiftnycklar är kallas så därför att huvudet när det öppnas ungefär bildar formen av en månskära.

Vanligtvis när vi letar efter en nyckel som passar en blixt kan det vara en fråga om försök och misstag . Även om det ibland är möjligt att få det rätt första gången, många som inte arbetar med handverktyg varje dag sällan kommer. Ytterligare komplicera saken är att vissa nycklar och nötter använda engelska mätningar medan andra använder statistiken. Med en skiftnyckel, finns det inget behov av en match. Den skiftnyckeln fungerar genom att vrida en skruv som vanligtvis finns längst ner i huvudet. I de flesta fall kan denna skruv lätt vridas för hand. Men i andra fall, smuts, smuts och torkat fett kan byggas upp på skruven, vilket gör det svårare att vända. Detta kan vanligen åtgärdas med en rengöring och några extra smörjmedel. I de flesta fall bara en del, oftast nedre käken, på skiftnyckel tur faktiskt. Den övre delen oftast förblir stillastående. En av nackdelarna med skiftnyckeln är det faktum att dess större huvud storlek, jämfört med standard nycklar betyder det kan vara svårare att passa in i trånga utrymmen. För att hjälpa avhjälpa denna situation finns det storlekar justerbara skiftnycklar också. Dessa hjälp med förmågan att komma in och vända i de trånga utrymmen. Förutom sedvanlig justerbar skiftnycklar, kan andra typer av skiftnycklar också övervägas justerbar. En Rörtång, till exempel, fungerar på ett sätt som liknar mycket en skiftnyckel. Den har en skruv för att göra justeringar, men många gånger är i överkäken som rör sig i stället i underkäken.

För dem som väljer att inte slösa bort sin tid skruva skiftnyckeln att i erforderlig storlek, är det möjligt att hitta nycklar som gör detta automatiskt genom att trycka på en knapp. Detta är ofta kallad automatisk skiftnyckeln. Detta verktyg kommer att hjälpa dem som har svårt att vrida skruven för att den exakta storleken som behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.