Vad är en självstängande Hinge?

en självstängande gångjärn är en typ av gångjärn konstruerat för att dra en dörr stängdes efter att den inletts och släpptes. Installationen av självstängande gångjärn är speciellt vanligt på köksluckor, så upptagen kockar inte behöver manuellt stänga dörrar med smutsiga händer, även badrum, vissa dörrar och grindar även använder självstängande gångjärn. Många järnhandeln erbjuda dem i gångjärn sektionen för människor att installera gångjärn eller bygga nya skåp, och anpassade skåp ofta kommer med en självstängande gångjärn alternativ vid tillverkningen.

Precis som i en konventionell gångjärn, en grundläggande självstängande gångjärn består av två metallbitar samman med ett stift som gör att rotera bort från varandra så att dörren kan öppnas. En självstängande gångjärn, dock fjädrade, så att när dörren öppnas och försiktigt trycker på denna kommer våren dra hänger ihop igen och stänger den. Det finns ett antal variationer på självstängande gångjärn, inklusive mönster som använder dragningskraft allvar att stänga gångjärn, men alla är utformade för att fungera genom att livslängden för möbler utan brister, så länge som de regelbundet oljad att hålla våren och gångjärn fritt rörliga. I köket, självstängande gångjärn är mycket användbar, liksom användbara för kök sanitet, som kockar inte behöver hantera skåpdörrar att stänga dem. De används också ofta på skåpen i andra delar av huset, och de kommer att hjälpa till att hålla stängt skåp. Mekanismen kan även användas på dörrar, att hålla kontroll över tillgången eller att hålla dörrarna stängda utom när någon passerar. Många sjukhus och kliniker använder självstängande gångjärn på dörrar för att se till privatliv och att förhindra spridning av sjukdomen. Vissa gårdar också installera självstängande gångjärn på sina portar, för att minimera djur flyr.

när de letar efter en självstängande gångjärn till en dörr, är det i allmänhet en bra idé att hitta ett gångjärn på en finish som matchar resten av rummet. Precis som vanliga gångjärn, självstängande gångjärn finns i mässing, stål, koppar, och en mängd andra metaller, och är också målade eller överdragna med ett sortiment av färger. Om du ersätter en befintlig gångjärn med självstängande gångjärn, försök hitta en med hål som matchar den befintliga gångjärn, så att du inte behöver göra fler hål i dörren för att ersätta gångjärn. Om du bygger ett skåp från scratch med en självstängande gångjärn konfigurering, se till att installera rätt nummer för höjden på skåpet, för att hålla vikten på det som stöds dörren medan det används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.