Vad är en Hook-and-Eye Closure?

En hook-and-eye nedläggning är en typ av fästelement, som ofta används på underkläder såsom bysthållare. Den grundläggande utformningen av en hook-and-eye stängning gör det enkelt att sy i och använda, och fästning kan användas i en mängd olika plagg. Flesta sömnad leverans butiker bära krok och nedläggningar ögat i en mängd storlekar och färger. För människor som ersätter en saknad eller skadad hook-and-eye stängning, plagget i fråga bör tas in för att jämföra med förpackat nedläggningar, se till att rätt storlek köps.

Ju snabbare är vanligtvis tillverkad av metall, eftersom metall är hållbar och långvarig. Den består av två delar, en metall krok och en eyeloop för kroken att slinka igenom. När kroken har sluppit igenom eyeloop kommer eyeloop hålla hook-and-eye stängning tillsammans tills bäraren glider kroken ut. Generellt håller trycket på båda sidor av nedläggningen drar mot varandra hook-and-eye stängning stängas, vilket är anledningen till att förslutningen är så väl anpassade till snug underkläder.

Kroken av nedläggning är mycket grunt, så det bör inte gräva i köttet på bäraren. I vissa fall kan en flik av tyg placeras mellan kroken och ögon stängning och huden, att fungera som stoppning. Båda ändar av fästelement är knutna till plagg med små metall öglor eller flikar som kan sys på, och folk bör regelbundet testa styrkan i sömnad på kroken och nedläggning ögat, särskilt på trånga plagg som kan vara spända när de stängt.

Bysthållare, ombonade klänningar och korsetter tenderar att använda mycket små, diskreta krok och nedläggningar öga. Större nedläggning kan användas ornamentally på skjortor, jackor eller kappor, bland andra plagg. Om plagget är för förlora, kommer kroken tenderar att falla ut ur ögat, eftersom det inte hålls på plats med tryck. Flytta en hook-and-eye stängning kan ibland rätta till detta problem.

Det är viktigt att använda ett lämpligt antal krok och nedläggningar öga på ett plagg. En enda hook-and-eye nedläggning är oftast inte tillräckligt, och kan misslyckas om det utsätts för stor press. Flera nedläggningar fördela trycket längs plagg, se till att det kommer passa bekvämt utan knäckning, vrida, eller rippa. Positionering är också viktigt, eftersom ett litet fel i position kan leda till en irriterande vika eller skrynkla i plagget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.