Ska jag måla över Wallpaper?

När redecorating ett rum, en av utmaningarna är att besluta vad man ska göra med väggarna. Traditionell vishet dikterar att om tapeter är närvarande, måste det tas bort och väggarna rengöras grundligt innan några nya typer av väggbeklädnad eller måla. Medan det finns säkert situationer där ta bort gamla tapeter är nödvändigt för att skapa den önskade effekten, det är inte alltid fallet. Här är några tips som hjälper dig att veta när och hur man kan måla över tapet. En av de första frågorna som måste åtgärdas om man vill måla över tapet är en förutsättning för den nuvarande väggbeklädnad. Finns det några punkter där papperet har lossnat från väggen? Om så är fallet, säger du det finns en potential för luftfickor utveckling i andra delar av väggen. Förekomsten av luftfickor kommer att visa upp mycket lättare på den målade ytan på tapeten än de gör idag med tapet print. I detta scenario är det en bra idé att ta bort det papper istället för att försöka måla över tapeten. En annan faktor är strukturen på tapeten. Medan många tapeter är helt platt, det finns vissa typer som har tagit upp delar att förbättra utseendet på utskrifter eller utformningen av papperet. Medan textur är ofta lockande med tapeter, är det mindre bra med målade väggar. Kör handen över tapeten och bestämma hur slät ytan. Om tapeten är platt och följs väl på väggen, så du kan fortsätta att måla över tapeten. En sista sak att kontrollera är att alla små revor eller skador på papper. Det kan ta lite tid att inspektera väggarna ordentligt, men det är viktigt. Små fläckar av denna typ tenderar att smälta in med ett tapet mönster, men blir alldeles uppenbart när du målar över tapeter. Kontrollera att det inte finns några revor och tårar som kommer Mar din lack och du kommer att bli bra.

Även tapeter finns i både pappersformat och typer vinyl dessa dagar, är det alltid en god idé att använda en primer innan du applicerar färgen. Primern åstadkommer två saker. Det första bidrar den till att försegla papperet från fukt i färg. Detta är särskilt viktigt om du målar över papperet och inte vinyl väggbeklädnad. För det andra hjälper primer att effektivt täcka eventuella mönster i tapeten som sannolikt skulle blöda igenom färgen. Detta betyder att du är mindre benägna att se svaga inslag av blommor, ränder och andra accenter utformning tapeten när lack är klar.

När primern är på plats, låt den torka ordentligt. Vid det tillfället kan du börja tillämpa färg till slutna tapet. Om du följer dessa enkla steg, det finns en god chans att din färg och tapeter kommer att fungera fint ihop utan att behöva ta bort tapet från väggarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.