Hur väljer jag det bästa Silk Garn?

Garn av natursilke är en dyr råvara jämfört med andra naturliga garner. Att veta hur man väljer den bästa silke garn är ett bra sätt att se dina pengar är väl använda. Det finns två grundläggande typer av silke garn: vacklade garn eller ra garn. är alla garn av spinning fibrer tillsammans, och silke är gjord på unraveled fibrerna i en silkesodling kokong. Silkesodlingssektorn kombinerar Fibroin proteiner och en Gummy protein som kallas sericin spinna sin kokong. Att producera en färdig produkt, måste sericin avlägsnas från siden med tvål och vatten. Om detta Gummy ämnet inte bort helt, en obehaglig lukt Fishy kommer att förbli. Det är därför det är viktigt att välja silke garn personligen och lukten, snarare än att köpa på postorder.

Silk kan göras till vävnader eller hand färgat garn för stickade plagg. Eftersom siden är färgade för hand, är det viktigt att välja garn som är från samma färgbad. Var noga med att köpa mer än tillräckligt för din stickning eller annat garn projekt.

vacklade silke garn kommer i varierande räknas för att identifiera dess tjocklek. Den är gjord med enbart lång silke fibrer, vilket gör det mindre troligt att pillret. Den obrutna strand skapar den bästa lystern för siden också. Vacklade garn kan vinklas för att minimera chansen att dra som uppstår när silke fångster grader.

en meter garn som väger 1 gram skall märkas # 1 garn, som är den tjockaste standard silke garn. Tunnaste garn är # 20. Eftersom garnet säljs av 1 gram boll, en högre siffra innebär en längre och tunnare garn. Ett annat par av siffrorna visar storlek multiplicerat garn, där flera delar av vacklade garn är tvinnade tillsammans. Räkningen och antalet kardeler i skikt används för att identifiera sådant garn. A 10 /3 garn sker med tre olika typer av medium tjocklek silke.

Kvaliteten på silke garn beror på längden av fiber som används i spinning. Toppkvalitet görs av avrullat trådar av silkesodling kokong. Lägre kvalitet silke garn, kallas bourettesilke, är tillverkad av det krossade puppa vänster efter att toppkvalitet garn. Garnet kommer att ha mindre lyster och en starkare lukt eftersom sericin inte kan tvättas ur massan. Lukten kan tvättas bort, men det kommer tillbaka om plagget blir vått.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.