Hur ordnar jag ett Block Party?

När en stapelvara i många städer, är kvarteret Block Party gör comeback. Ibland höll bara som en gemenskap get-together och andra gånger genomförts för att lösa ett specifikt område som berör kvarteret, anser Block Party ingen slump, det finns ett behov av att samordna uppgifter för att händelsen ska lyckas. Eftersom det finns många uppgifter som är involverade i att sätta samman ett Block Party, är det en bra idé att börja med en planering kommitté. Sprid ordet genom att skicka ett brev till varje bostad i området. Om det finns ett kvarter klocka grupp redan på plats, be dem att sprida ordet genom sina normala kommunikationsmedel. Fastställa ett datum och en plats att formellt organisera utskottet.

Även om den exakta strukturen planeringskommittén varierar, finns det några funktioner som alltid kommer att behövas. För att dra igång en lyckad Block Party, måste det finnas en ordförande för att hålla alla motiverade. Någon kommer att behöva hantera publicitet, medan någon annan måste fungera som kassör. Om anläggningen partiet kommer att innebära spärra av gator, kommer någon måste se till de juridiska, såsom att få ett tillstånd och arbeta med lokala brottsbekämpande att ordna trafiken ledas under tiden för partiet. Dessutom kommer någon måste övervaka mat, köksutrustning, bord och stolar, dekorationer och arrangemang av underhållning. Använd det första planeringsstadiet session för att identifiera behov och säkra volontärer för vart och ett av de viktigaste uppgifterna.

Fastställande av datum och tid för Block Party är mycket viktigt. Helst vill att du ska hålla festen på en dag i veckan då de flesta av grannarna kan närvara. Lördag är ofta ett bra alternativ, liksom en söndag eftermiddag. En lång semester helg är ofta ett utmärkt val. Gå med en tid på året när vädret är behagligt och det är mindre chans för regn eller andra villkor dåligt som kan spåra ur händelsen.

Om inte alla i grannskapet vill laga mat och kombinera erbjudanden till ett stort husmanskost måltid, kan du överväga att bjuda in lokala leverantörer för att ställa upp på evenemanget. Detta kan ge alla med val, såsom korv, hamburgare, grill, och andra livsmedel kul. Leverantörer få publicitet och kan även erbjuda en rabatt på sina vanliga priser i utbyte mot public relations.

Men det är inget fel med en privat Block Party där de boende lämna all mat själva. Du kan gå med ett centralt tema, till exempel ett kvarter grillfest, eller att alla kan förbereda sitt specialitet rätter. Se bara till att upprätthålla en löpande förteckning över vem som är matlagning, och vad de tillhandahåller. Annars kan du hitta dig själv med ett överflöd av stekt kyckling och ingen potatis sallad eller vita bönor för att gå med kyckling.

Om det alls är möjligt, planera blocket Party flera månader i förväg. Detta ger tid för justeringar eller tillägg till de planer som skall göras vid behov, och kommer att hålla stressnivån ner för alla. Kom ihåg att idén om partiet är att bygga gemenskap stolthet, främja goda relationer mellan grannar, och i allmänhet göra ditt närområde en mer inbjudande plats att leva. Planering väl och ger gott om tid att få allt gjort i rätt tid kommer att gå en lång väg mot att nå dessa mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.