Hur läser jag ett tyg etikett?

Tyget Etiketterna sys in i de flesta kläder kläder ge information om plagget. Tyget etikett talar om vad du tyg eller material ett plagg är tillverkat av, när den gjordes, vilken storlek det är, och informerar konsumenter om hur man bäst ta hand om plagget efter inköpet det. Beroende på plagget, kan det vara ett tyg etikett med information på framsidan och baksidan, eller det kan finnas två utmärkelser, ett med tillverkarens uppgifter och den andra med skötselråden.

Före 1997 skötselråd på tyg etiketterna skrevs ut, men FTC får tillverkarna att använda symboler efter den 1 juli samma år. Det finns inget krav på att symboler används och skötsel är fortfarande utskrivet på några plagg. Att tolka vård riktningar på ett tyg etikett med symboler bara, du behöver veta symbolerna. De symboler som representerar olika stadier av tyg omsorg och innefatta en triangel, kvadrat och cirkel, samt rudimentära teckningar en BYKKAR, ett järn, och en hand. Fabric etiketter använder också prickar och linjer för att representera temperatur och cykler tvätt. tvätten tub Symbolen maskintvätt instruktioner. Det är typiskt prickar placeras i mitten av varje tvätt badkar att representera temperatur. En enda punkt är svalt eller kallt, är två punkter varm, och tre prickar är hett. De linjer som tvättar badkaret tyder cykel. Ingen linje innebär normal tvätt, en rad fasta press, och två linjerna representerar den känsliga /milda cykel. Tvätta badkar med en X genom att det betyder "inte tvätta" och en BYKKAR med en hand över det betyder "hand tvätt. "

Triangeln på ett tyg etikett anges om och hur ett plagg kan blekas. En slät linjerna visar något blekmedel kan användas, en triangel med linjer genom det anger endast icke-klorblekmedel bör användas, och en skuggad triangel med ett X genom att det betyder "inte blekmedel. " Den fyrkantiga symbolen på tyg etiketter representerar torkning instruktioner. En kvadrat med en cirkel inuti den representerar torktumling riktningar och torg utan en cirkel inuti representerar andra torkning alternativ såsom linje torr, dropp torrt, eller torka plant. En cirkel representerar kemtvätt. Närvaron av en cirkel på ett tyg etiketten anger att plagget ska kemtvättas medan cirkel med ett X betyder "inte kemtvätt. " Det kan finnas ytterligare symboler som följer kemtvätt instruktioner, såsom lösningsmedel restriktioner och cyklar, men din professionellt rengöringsmedel bör veta hur man ska tolka dem.

Slutligen visar symbolen för ett järn strykning instruktioner och förekomsten av prickarna visar inställningar järn temperatur, en prick är låg, två medium, och tre höga. Om tyget etikett har ett järnmärke med X genom det, betyder det "inte järn. "

Tillverkningsindustrin information om ett tyg etikett, såsom storlek, tyg typ, och tillverkning plats, är fortfarande skrivit ut, med undantag av storleken. Storlekar är ofta anges med bokstäver som S (liten), M (medium) och L (large). För kläder tillverkas i klänning eller byxa storlek, är det lämpligt antal används. Annat innehåll noterat på tillverkarens tyg etikett anger tyget komponenter, som får totalt 100% av makeup i tyget, och där det tillverkats.

För en illustration av symboler tyg etikett besöka Tvål och diskmedel Association's Guide to Fabric Care symboler vid http://www. sdahq. org/laundry/fabricsymbols2 . cfm


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.