Hur kan jag lära mig att binda böcker?

lära sig att binda böcker kan vara en givande erfarenhet, om det är avsett att återställa skadade volymer eller att montera nya projekt. Beroende på graden av skicklighet att du vill uppnå, det finns ett antal olika sätt att lära sig att binda böcker, där du kommer att arbeta med olika material och verktyg. Pedagogiska metoder varierar från att läsa böcker om bokbinderi att gå avancerade program där eleverna lära sig att binda böcker och ta hand om gamla volymer.

Några grundläggande termer om antika böcker som du antagligen kommer att stöta på när de lär sig binda böcker inkludera Codex och folio . En codex är en enda volym av ett större arbete, medan en folio är en överdimensionerad bok gjorts med stora skivor av vikt papper. Du får också lära dig mer om tryckmetoder såsom införandet, ett system som används på pressen att ordna sidor för effektiv bindande. Införande man att inrätta flera sidor på ett pappersark, kallas en signatur. Om du vill lära dig att binda böcker så att du kan reparera skadat men inte värdefulla böcker eller binda enkla projekt, överväga att använda en instruktions bok. En bok kommer att beskriva grundläggande bokbinderi tekniker och material, och låter dig utforska boka konst att se om du är intresserad av att lära mer. Ett antal bibliotek och bokhandlar har resurser som du kan använda för att lära sig att binda böcker, och personalen är ofta glada att hjälpa eleverna bokbinderi. Om du är intresserad av att utforska bokbinderi mer noggrant, leta efter lokala klasser och workshops. Många konstskolor och vissa högskolor har bokbinderi avdelningar, och erbjuda korta intensiva kurser i bokbinderi. Dessa klasser kommer att erbjuda möjligheten att arbeta i en studio, och har tillgång till högkvalitativa verktyg. Du kommer förmodligen också att kunna hantera mer exotiska material, som veläng , en mycket slitstark tunn djurhud som ofta används i värdefulla texter.

För avancerad bok konst, kan du överväga att gå till en skola som American Academy of Bokbindning att lära sig att binda böcker. Ett begränsat antal skolor runt om i världen erbjuder bokbinderi klasser till ett mycket litet antal studenter, oftast mindre än 10. I dessa skolor kan du lära dig att binda böcker med olika tekniker, och även hur man skall bevara och hantera värdefulla gamla böcker. Den värdefulla kunskaper man lär sig på en yrkesskola är också mycket säljbara, som bibliotek och museer över hela världen är alltid söker bokbindare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.