Hur installerar jag Crown Molding?

Crown molding tillägger karaktär, stil och ett färdigt utseende på alla rum. Den vanligaste placeringen är vid sömmen där väggen möter taket, och valmöjligheter inom design sträcker sig från den utomordentligt vackra att dra ögat och ger en estetisk punsch, till ett enkelt klippa och linje som fullbordar ett rum, men gör det på en ren, subtila, enkelt sätt. Det finns flera saker att tänka på innan du börjar installera Crown molding. Först den visuella mål bör fastställas. Detta är en faktor vid valet av lämpligt material för att installera Crown molding för ditt specifika projekt. Det finns flera generella typer av Crown molding att välja bland.

Murbruk Detta är det material att arbeta med för storslagna, hög stil projekt. Utarbeta mönster görs genom att hälla gips i en form, och detta material inte krymper eller varp. På den negativa sidan, är gips tung, kan det spricka, och kostnaden är orimlig, eftersom de flesta plåster molding är en anpassad köp. Detta är inte en produkt för nybörjare som vill installera Crown molding som ett DIY-projekt.

Solid Wood

Installera krona lister i massivt trä är ett visuellt tilltalande val. Det kan färgas och erbjuds i både vackra och enkla design. Nackdelarna krymper och svullnad med vädret, och det är svårt att skära.

Medium Density Fiber Board (MDF)

MDF är vän till DIY installer som vill utseendet av äkta trä. Det är lätt och finns i många design möjligheter, och det är ett billigare alternativ till massivt trä. Men fortfarande svårt att klippa och mest lämpade för utsmyckningar som ska målas, det finns en option att köpa MDF med ett faner som tillåter färgning.

Polyurethane

Den som vill installera krona molding kan arbeta med polyuretan. Den är lätt, billig, stöter bort insekter, och kommer i utarbeta mönster som liknar gips. Tyvärr är det endast lämpligt för färg, inte fläcken, och det bucklor lätt. När stil och material väljs, nästa steg är att mäta. Lägg till 10 procent till den linjära bilderna för att möjliggöra för misstag. Tillämpa någon färg eller fläcken läggas, sedan besluta vilket sätt är upp. Leta efter en "våg" på ena sidan av molding. Detta kallas Cyma recta , från grekiskans ord för "Wave" och "upprätt. " Detta är den sida som ska gränsa intill taket. Nu är det dags att klippa. Det enklaste sättet att skära Crown molding är att använda en Geringssåg. Baksidan av Molding har två fasta punkter där Molding vilar mot taket och väggen. Sätt formning i miter rutan med platta som kommer att beröra taket på botten och den andra platt mot sidovägg. Detta härmar Molding ställning på väggen och taket.

Nu skär 45 grader till 90 graders hörn eller justera den så att den passar som behövs. Leta taket bjälklag och reglar väggen, skruva en 2 tum x 2 tum (5 cm x 5 cm) längd virke till bjälklag, att skapa ett område för att spika kronan molding. Slutligen, för att använda 6D och 8D efterbehandling naglar säkra molding. Det är relativt lätt att installera Crown molding och de visuella effekterna ger mycket valuta för pengarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.