Hur gör jag en keramisk Vas?

En keramisk vas är tillverkad av naturliga eller speciellt formulerad lera. Olika typer av leror med olika egenskaper och färger finns i en keramik leveranser butik. Granska uppställningen och köpa en lämplig för nybörjare. Fråga om keramik leveranser butik erbjuder betalas använda ett krukmakeri hjul och elektrisk ugn. Vissa kanske föredrar att köpa dem, men om det är inte i budgeten, betala för att hyra dem. En keramik vas kan också vara handgjorda. Handgjord keramik ingår nypa grytor och kastruller spole. Dessa är enkla att göra. Keramiska skålar, keramik krukor, keramiska plattor och keramiska vaser kan göras med hjälp av samma teknik.

För coil potten, palm rulla fuktat lerklump. Sedan släpps ut på en plan slät yta, rulla fram och tillbaka för att skapa avlånga längder. Coil dessa längder runt, en ovanpå varandra, att bilda en pott. Med en våt ett finger, platta insidan rullar ihop. Släta över kanten och låt potten torka. Att göra en nypa potten, gör en mycket slät boll av lera. Håll det i en handflata och med tummen på andra sidan trycker ner i mitten av bollen för att skapa en tumme hål. Med tummen inuti hålet och ett finger på utsidan väggen i leran bollen, nyp runt forma potten. Platta botten och smidig fälgen. Avsatts för att torka. Att keramik på ett hjul kallas kastar. Placera en lerklump på drejskivan mitten satte hjulet i rörelse och, hålla leran centrerad, sätt den i en vas. Det kräver övning och stadigt händerna för att hålla vasen centrerad på hjulet som är under bildande. Efter vas är formad till belåtenhet, skjut en tråd under sin bas för att ta bort från hjulet. Låt torka.

Nästa inom keramik vasen blir för tork-firing luften härdat potter. Den första bränningen kallas keramisk bisque bränning, sker i tre dagar på omkring 1800 grader Celsius (982 grader Celsius). Krukorna emerge out väl brynt, med ett kex-liknande yta. De är nu redo för glas. Färgat under-are glasyrer användes för första gången i något valt design, får torka och sedan täckas med en transparent glasyr. Den flytande glasyrer som appliceras med pensel, med svamp, som spray, genom att hälla på toppen eller genom att prova.

En andra bränning följer glaset. Igen för tre dagar och vid temperaturer på 1300 grader Celsius (704 grader Celsius) till 2350 grader Fahrenheit (1288 grader Celsius). Fler avskedanden kan följa för ytterligare effekter. Då keramiska vas görs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.