Hur går jag om att måla MDF?

Torrtillverkade fiberboard, även känd som MDF, är tillverkad av trä av björk och lärk träd. Den makadam från dessa träd är ångade tills materialet blir böterna träfibrer. Massan används för att limma dessa fibrer tillsammans, är materialet sedan pressas in i styrelser med tillämpning av värme. MDF är ganska lätt att måla på, men en viss försiktighet måste iakttas vid det.

MDF är ett utmärkt virke att använda för många inredning heminredning såsom skåp, eftersom det är mer stabilt, attraktivt och billigare än lövträd. Det är också tät och platt. Den har ingen igenkännbar yta säd, så det kan lätt kapas, borras, fyllas eller bearbetas. Om du planerar att skära av MDF före målning det, se till att du alltid bära en mask eller något slags ansikts-skydd. Dammet, som innehåller partiklar trä och kåda, kan vara farliga för din hälsa om det inandas. Små hål eller luckor fyllas med ved spackel och ojämna kanter ska slipas innan du börjar måla.

MDF ibland kommer pre-primas, men om din är inte så är det viktigt att största ytan före målning. Du kan använda valfritt antal vattenbaserad grundfärg, såsom en emulsionsfärg eller en egenutvecklad akryl primer. Denna bas-coat of primer kommer att bidra till att ge täckhåret en sannare skugga och hindra den från att påverkas av färgen på MDF. Primern kommer också förhindra MDF tendens att resultera i ett flammigt, ojämn yta på grund av sin porösa ytan. När målning fast områden, penslar färg och rullar färg fungerar bra. För mer komplicerade bitar, det är bäst att använda sprayfärg istället för en pensel eller roller. Detta kan täcka ytan jämnare, utan en överdriven uppbyggnad av färg.

Bästa resultat ofta erhålls genom tillämpning av två lager färg och finslipning av trä i mellan skikten. Varje akryl, vattenbaserad färg räcker i måleri högsta lager färg på MDF. Också hålla i minnet att måla båda sidorna av MDF bidrar till att förhindra buga när färgen torkar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.