Hur blir jag en stämpel Collector?

Vem som helst kan bli en stämpel samlare, eftersom det är en enkel hobby att fortsätta. Början en stämpel samla hobby är relativt billigt, så att folk i alla åldrar kan delta i tidsfördriv. Människor som samlar på frimärken också kallas filatelister , och studiet av frimärken kallas filateli . Det enklaste sättet att bli en stämpel samlare är att börja processen med att hitta och spara frimärken. Frimärken finns på förpackningar, vykort och brev. Fokus på ett favoritämne som konst, historia, djur, sport eller något annat ämne, och leta efter stämplar den funktionen bilder på just det temat. Till exempel, om en person som älskar sport, han eller hon kan välja att samla frimärken som är relaterade till basket, baseboll, fotboll och andra typer av idrott. En person som älskar musik kan försöka samla frimärken featuring ansikten berömda sångare. När en person bestämmer sig för att bli en stämpel insamlare, han eller hon finner att det finns olika typer av stämplar som kan läggas till en samling. Den vanligaste typen av stämpel är den definitiva stämpel. Dessa frimärken trycks i stora mängder. Ett minnes stämpeln är större än den slutgiltiga typ. Det är en färgstark frimärke som hedrar en viss historisk händelse, en känd person, eller ett viktigt ämne. Särskilda stämplar belysa begrepp såsom semester, kärlek, eller andra populära teman. Dessa stämplar säljs för en kort tid.

Stämpel samlare skydda sin stämpel genom att lagra dem i en stämpel album. Om mottagaren inte har medel att köpa ett album, han eller hon kan köpa en enkel pärm och fyll den med anteckningsblocket papper. Stämplarna kan sedan tillämpas på pappersarken med hjälp av en lätt flyttbar självhäftande eller stämpel fästen som är klara ärmar som skyddar stämplar från skador. När en person bestämmer sig för att bli en stämpel insamlare, han eller hon inte kan veta hur säkert ta bort frimärken från kuvert. Detta kan uppnås genom att slita på kuvertet runt stämpeln. Stämpeln kan sedan placeras ansiktet nedåt i en skål med varmt vatten. Efter några minuter har gått, kommer stämpeln sjunka till botten av skålen.

Vattnet tar bort lim, och stämpeln kan sedan tas bort från resterna av kuvertet. Slutligen kan stämpeln samlare sätta frimärket mellan två pappershanddukar och tryck på den torka under en tung bok eller annat föremål. Vikten på stämpeln kommer att hålla kanterna från curling upp eftersom den torkar över natten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.