Hur Virka jag ett bokmärke?

Det finns många enkla virkade mönster som hjälper dig att skapa en rad olika objekt, men även en nybörjare kan skapa ett virka bokmärke. Du börjar med en grundläggande kedjesöm och göra en stiftelse. En kedjesöm är en enkel steg. Tie slutet av garn snävt runt din virknål. Wrap kroken kring längden på garnet sedan dra den genom öglan du knutna runt kroken.

Fortsätt dra garnet genom varje slinga som följer. Alltid räkna antalet maskor att hålla varje rad ens. När du har genomfört en rad kedjesömmarna önskad längd för din virka bokmärke, kommer du fortsätta med enstaka stygn virka. Single virka, förkortat "sc", är också mycket enkelt.

Tryck virknål genom andra slingan i din kedja. Hugg längden av garn med kroken och dra det igenom. Det kommer att finnas två öglor av garn på din virknål efter detta steg. Hugg längd garn igen och dra det genom båda dessa slingor. Skölj och upprepa tills du kommer till slutet av kedjan. När du har slutfört en rad enda virka, gör en kedjesöm innan du påbörjar nästa rad. Återigen, börja med att sätta kroken på andra håll i föregående rad. Fortsätt så här tills bokmärke önskad bredd. Du kan använda garn och de samordnande storlek kroken när virkning ett bokmärke, eller använda en liten krok och broderi tråd för en lacier look. Det är lättare att använda garn då först lära sig att göra en virka bokmärke som tråd och andra material kräver mer intrikata manövrering. När du kan göra ett virka bokmärke försöka göra andra objekt. Det finns många gratis mönster som man kan experimentera med för att göra vackra handgjorda föremål. Du kan också försöka använda andra garner. Att göra en randig eller flerfärgad crochet bokmärke, helt enkelt stanna vid slutet av en rad och knyt en säker knut. Lämna lite extra garn efter knuten och knyta det till den nya färgen på garn. Gör sedan en kedjesöm ni som vanligt i slutet av en rad. Sätt kroken i den andra maskan och börja nästa rad med den nya färgen.

På nästa rad, kan du välja en ny färg eller återgå till den ursprungliga färgen. Bara följa de tidigare stegen när du vill byta garn. När virka bokmärke önskad storlek, kanske du vill avsluta det med en gräns. Helt enkelt använda samma virka maskor runt alla fyra sidorna och avsluta genom att knyta en säker knut efter den sista maskan. Trim alla överblivna garn där du bunden knop och din virka bokmärke är komplett.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.