Hur Virka jag en Ripple Afghan?

Ripple Afghan är en av de äldsta och mest älskade virka afghanska mönster. Det är också ett av de enklaste att göra, eftersom den grundläggande konstruktionen består av att helt enkelt öka överst i sicksack, minskar botten och upprepa om och om igen. Du kan göra en krusning afghanska i en färg för att understryka den sicksack mönster, eller använda upp ditt klipp garn genom att ändra färger i slutet av varje rad för en färgglad randig design. Ripple afghaner kan göras i mindre storlekar för en baby gåva, eller göras tillräckligt stora för att passa en king size-säng. När du lärt dig det grundläggande mönstret nedan, färg och design möjligheterna begränsas bara av din fantasi.

A ripple afghan kan göras med nästan alla typer av garn. Akryl kamgarn vikt garn som är allmänt tillgänglig, billig och ger de olika färgalternativ. Baby garner ge extra mjukhet för snuggling en liten, och sniljvävnader garner kan lägga rik textur och värme till ditt projekt. Var noga med att kontrollera etiketten på garn för vård och vägbeskrivning tvätt, för att se garnet är lämplig för användning som en filt. När du har bemästrat den grundläggande utformningen av Ripple afghanska finns hundratals varianter att prova. Flesta virka afghanska mönster böcker minst en rippel design, och vissa böcker är avsedda enbart för Ripple afghaner. En enkel sökning på Internet på "fri virka afghanska mönster" kommer att dyka upp hundratals mönster, allt från enkla mönster för nybörjare, intrikata mönster att utmana de mer erfarna crocheter. Du kan också experimentera med dina egna mönster, med någon repeterbar virka sy såsom V-stygn, droppformade stygn eller korsstygn.

För följande grundläggande design, behöver du ca 18 gram (510 gram) av akryl kamgarn vikt garn i ditt val av färger och en storlek som jag virknål.

Förkortningar: sc-single crochet, CH-kedjesöm

Foundation raden: Kedja 220, fm i 2: a lm från kroken och under nästa 6 lm, * arbetet 3 fm i nästa lm, fm i varje kommande 7 lm, hoppa över 2 lm, fm i varje kommande 7 lm, upprepa från * över till senaste 8 lm, arbete 3 fm i nästa lm, fm i sista 7 lm, 1 lm, vänd.

Mönster rad: Skip första fm, fm i nästa 7 fm, * arbetet 3 fm i centrum sc av 3 sc grupp på föregående rad, fm i nästa 7 fm, hoppa över nästa två fm, fm i nästa 7 fm, upprepa från * över till sista Ridge, arbete 3 fm i centrum sc av 3 sc grupp på föregående rad, fm i nästa 7 sc, lämnade senaste sc obearbetade, CH 1, tur.

Upprepa mönster rad skiftande färger som önskas, tills afghanska är önskad längd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.