Finns det speciella frön för Bonsai?

Bonsai är den japanska konsten att utbildning träd och andra växter att växa i miniatyr. Effekten åstadkoms genom odling av växter i en liten behållare, men i övrigt är anläggningen normalt. Bonsai frön inte skiljer sig från frön av vanliga växter, bonsai träd är inte genetiskt dvärgar, utan utbildning i att växa liten som en konstform. Det finns två metoder för att odla en bonsai anläggning: med sticklingar eller Bonsai frön. Nybörjare kan vilja avstå från någon av dessa metoder och börja med ett lager träd, de kommer fortfarande att ha kontroll över den slutliga form och design av trädet, och kan träna bonsai utan att behöva vänta på en anläggning att växa. Men att odla en bonsai träd från början ger en så mycket kontroll och kan vara mycket glädjande.

Bonsai frön är de mest utmanande förhållningssätt till Bonsai och tar längre tid att växa till en anläggning än sticklingar, men de är också bäst kontroll över hela processen. Bonsai frön kan komma från träd som finns i parken eller skogen eller en egen trädgård, eller så kan erhållas genom en leverantör. Om du vill hämta din egna frön, är hösten den bästa tiden att göra det. Köpa Bonsai frön från en leverantör har dock många fördelar: risken för svamp-eller virussjukdom är mos lägre, kommer du att veta exakt vilken typ av anläggning du får och du vet att fröna är lämpade för bonsai.

De flesta träd fröna har ett hårt yttre skal och bör blötläggas i ljummet vatten under 24 timmar före plantering. Den skyddande beläggning måste brytas öppen så att frö att gro, antingen med tång eller genom att göra ett snitt. Var försiktig så att inte skada utsädet när bryta sitt skal.

en kombination av torv, lera och sand är bäst för bonsai frön, beroende på den specifika typen av utsäde. Oavsett vilken typ av jord används, se till att den är fuktig och fri från föroreningar genom passering genom en grov sil och desinficering det med ånga eller formalin-baserad produkt. Skiktning, där Bonsai frön är skiktad i en behållare med fuktig sand, är nödvändig för många typer av frön att växa. För att förhindra svamp-och virusinfektioner, kan du blöta ner frön i ett desinfektionsmedel före plantering och tillämpa svampmedel strax efter groning.

Vid plantering Bonsai frön, täcker botten av behållaren med ett skikt av sand eller fint grus för att säkerställa en effektiv dränering. Växtfrön ovanpå 3 /4 tum (2 cm) i marken, och se till att ge dem tillräckligt med utrymme så att de inte kommer publiken varandra när de växer. Täck dem med ett tunt lager jord. Fröna måste kunna andas, så ju mindre frö, desto mindre jord det bör täckas med. Omedelbart efter täcker Bonsai frön, lätt packar ner i marken och ge dem deras första försiktig vattning, med en fin dimma.

Bonsai är en känslig process från första sått fröna. Se till att de är i skuggan och säkert från frost vid 60-70 ° F (15-20 ° C). Omfattar behållaren med glas, lämnar ett hörn öppen så att luftcirkulationen, kan bidra till att upprätthålla rätt temperatur och förhindra avdunstning. Framför allt, ha tålamod, att eftersom Bonsai frön kan ta upp till ett år gro.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.